Activiteit

16e Expositie GoudsWerk

za 7 mrt 2020 - za 29 aug 2020   |   8:30 - 16:30 uur   |   Gouwestein Zorgcentrum

Vanaf 7 maart tot en met 30 augustus 2020 is de 16e expositie GoudsWerk in Gouwestein van Bergen IJzendoornpark 7 in Gouda te zien. We hebben weer een boeiende expositie voor u samengesteld. De organisatoren van deze expositie Janny de Keijzer en Sjouk Engels nodigen u uit om de kunstwerken van Casper Cammeraat (fotografie), Elly Vrolijk (glaskunst) en Erika van Bommel-Dam (schilderijen) te komen bekijken.

Deze 16e expositie GoudsWerk is een echte aanrader. Mocht u interesse hebben in een kunstwerk neem dan contact op met de kunstenaar.
U kunt de kunstwerken in de expositie bekijken vanaf 7 maart tot en met 29 mei 2020 op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 en op zaterdag van 09.30 tot 15.30 uur.
En de koffie/thee staat klaar!
Toelichting:

Casper Cammeraat
Casper levert al 45 jaar fotografie voor bedrijven, media en publiek.
Naast zijn werk in opdracht organiseert hij in eigen atelier en op andere locaties fotocursussen en workshops voor particulieren en bedrijven op maat. Ook zijn er sessies te boeken voor individuele begeleiding, advies of fotobespreking.
Hij exposeert regelmatig met vrij werk, waarbij hij gebruik maakt van bijzondere afdruktechnieken om de zeggingskracht van het beeld te benadrukken.
In 2017 gaf hij in eigen beheer het fotoboek Reeuwijkse Plassen, Parels in het Groene Hart uit.
Het fotograferen in de natuur is voor hem vaak een meditatief moment, de potentie van een situatie zien en van daaruit fotograferen, vervolgens de gemaakte beelden bewerken zodat ze zijn gevoel tijdens de opname zo goed mogelijk verbeelden.
Die beelden wil hij bewaren en aan anderen laten zien: omdat ze helpen bewust te blijven van het prachtige mirakel (mede)mens op aarde te zijn... en tegelijkertijd de nietigheid daarvan te realiseren te midden van grotere krachten.
 
Elly Vrolijk
Wat begonnen is met een workshop zo’n 15 jaar geleden, is uitgegroeid tot een passie voor het werken met glas. Het materiaal is prachtig om mee te werken, want het heeft zoveel mogelijkheden. Glas inspireert Elly door de kleuren en de vele gezichten die het krijgt wanneer het speelt met licht. Het is telkens weer spannend om de glasoven na het bakken te openen om te zien hoe stukken glas met elkaar zijn versmolten! 
Er zijn vele manieren om met glas te werken. Door het volgen van diverse cursussen in de glaskunst heeft zij zich verschillende technieken eigen gemaakt. Denk hierbij aan glasfusen en slumpen (versmelten en verbuigen), Tiffany, glaskralen maken en glas in lood. Door het aanschaffen van een glasoven en verschillende gereedschappen heeft zij alle materialen in huis die nodig zijn om haar creaties te maken.
De vrijheid om vorm te geven aan glas is uitdagend, inspirerend en ontspannend. Zij werkt graag met vormen van vogels en vissen als uitgangspunt. Al haar werkstukken worden handmatig opgebouwd en het neemt dan ook een langere periode in beslag om deze te maken. Kunstwerken van glas gaan vaak meerdere keren de glasoven in met temperaturen tot 1000 C°. Interesse om hier meer over te weten? Neem gerust contact met haar op!
Glaskunst: een prachtige hobby met eindeloze mogelijkheden. Voor haar een blijvende bron van inspiratie!
 
Erika van Bommel-Dam
Erika is geboren in Amsterdam, opgegroeid in Den Haag en woont al vijfenveertig jaar in Gouda. 
Als kind was zij al geïnteresseerd in schilderkunst en daarom bezocht zij regelmatig het Gemeentemuseum en het Mauritshuis in Den Haag om de grote meesters te bewonderen. 
Tekenen en schilderen is altijd een liefhebberij van haar geweest, vandaar dat zij zich op de middelbare school in Den Haag vaker in het tekenlokaal dan in een leslokaal bevond. Graag was zij naar de kunstacademie gegaan, maar toen dat niet doorging, heeft ze gekozen voor het onderwijs. Na een studie Nederlandse taal en Cultuur is zij als docent les gaan geven bij het dag- avondonderwijs voor volwassenen (VAVO) in Gouda.
Toch liet de behoefte om te schilderen haar niet los en zij besloot schilderlessen te gaan volgen bij de Werkschuit en de Garenspinnerij, waar ze gedurende vijftien jaar les gehad heeft van verschillende docenten. 
In principe kun je alles schilderen, was een uitspraak van een van hen en dat idee sprak haar zeer aan. Haar inspiratie vindt ze in de omgeving waarin ze zich op dat moment bevindt. Of dat nu dicht bij huis is of in het buitenland, alles om haar heen kan in aanmerking komen om geschilderd te worden, wat resulteert in een diversiteit van onderwerpen: van haar huidige uitzicht of de bergen van de Anti-Atlas in Marokko tot een stilleven van fruit op de keukentafel. 
Haar werk is figuratief, geschilderd met acrylverf op doek of plaat. Zonder uitgewerkt plan vooraf of aan de hand van een foto die zij ergens gemaakt heeft, geeft ze weer hoe zij het in haar hoofd heeft en werkt zo naar het eindresultaat toe. Door gebruik te maken van veel kleur, laag op laag, ontstaat het schilderij letterlijk onder haar handen. 
De schilderijen die in deze expositie hangen zijn een keuze uit haar werk van de laatste tien jaar. 

 

Kosten
Gratis
Datum ma 3 augustus 2020
Gestart op
za 7 maart 2020
Beëindigd
za 29 augustus 2020