Activiteit

Corona Puzzelstrijd

zondag 26 april 2020 , 14:55 - 18:00 uur

Opvallend veel mensen zijn in deze coronacrisis thuis aan het puzzelen geslagen. Iemand opperde een informele puzzel-wedstrijd en ik dacht: “waarom niet?!” Dus we gaan het gewoon doen. Spelregels:
- het moet een puzzel zijn van 1000 stukjes. Welke puzzel, dát maakt niet uit.
- om 14.59 uur zet ik het wachtwoord online op 2 plekken: via het Facebook evenement en op Twitter vanaf mijn zakelijke account @Goudashop, ik gebruik #puzzelstrijd in alle berichten over deze wedstrijd.
- schrijf het wachtwoord op een stuk papier en neem een foto van het papiertje samen met de puzzel die je gaat maken op de ondergrond waarop je de puzzel gaat maken. Deel de foto in het Facebook evenement of op Twitter. Gebruik de hashtag #puzzelstrijd als je op Twitter actief bent.

- zet de puzzel zo snel mogelijk in elkaar. Dat mag je alleen doen of met een team van maximaal 4 personen.
is de puzzel af?

- Neem dan een foto van de puzzel mét het briefje met het wachtwoord en deel dit op Facebook of op Twitter.

Natuurlijk is dit geen fool-proof methode, maar het is ook geen professionele wedstrijd. We doen dit voor de lol en omdat het leuk lijkt om al die puzzelaars tegelijk aan het puzzelen te hebben. Deel gerust foto’s als je bezig bent, dat maakt het leuk en geeft de andere puzzelaars een kijkje hoe ver je bent.

Het team dat als eerste de puzzel compleet heeft en een foto heeft gedeeld, heeft gewonnen. Máár is het een team van 4 personen? Dan geven we de kleinere teams 5 minuten (voor een team van 3 personen), 10 minuten (voor een team van 2 personen) of 15 minuten voor een 1-persoons team om eventueel de puzzel te leggen.

Bijvoorbeeld: een team van 4 personen legt de puzzel in 1 uur, 40 minuten en deelt de foto als bewijs. Als zich binnen 5 minuten een team van 3 personen meldt, lopen zij aan kop. Meldt zich binnen nóg 5 minuten een team van 2, dan lopen díe aan kop. Als er dan binnen de laatste 5 minuten een persoon zich meldt, dan is hij de winnaar.

Om het nóg uitdagender te maken, gebruiken we zowel Facebook als Twitter. Het is dus ook een klein beetje een competitie tussen deze 2 media ;-)

Wat valt er te winnen? Een klein Gouds pakketje. Ik stel het voor je samen en stuur het op. Het is een kleinigheidje, want het gaat niet om de prijs.
Je hoeft je niet per sé van te voren als team aan te melden, maar ik vind het wel leuk als je dat doet. Daarmee bouwen we ook een beetje de spanning op en hopelijk bereiken we er een grote groep puzzelaars door. Als je je aanmeldt, dan is het ook leuk als je een team-naam hebt en/of een foto deelt.

Nogmaals; we doen dit voor de lol, voor de eeuwige roem en de competitie is niet fool-proof, maar ik vertrouw er op dat iedereen eerlijk is, want wat is anders de lol?

Delen van de berichten over deze #puzzelstrijd is welkom, hoe leuk is het als half Nederland op 26 april aan het puzzelen is?

Locatie
GOUDA
Kosten
Gratis
Thema Verbinding
Illustration
 
Deel dit: