Activiteit

Blue holiday, kind met ouderactiviteit

zaterdag 15 augustus 2020   |   13:00 - 16:30 uur   |   Gemaal De Hooge Boezem,...

Op blue holiday maken kinderen - na reservering - in de open lucht onder leiding van kunstenaar Monique van Wensveen een kunstwerk in blauw. In de tussentijd worden hun (groot)ouders in het Gemaal rondgeleid. Deelname is gratis. De workshops zijn voor kinderen tussen 6 en 15 jaar en zijn van 13.00-14.30 of van 15.00-16.30 uur. Aanmelden kan via T 06-1374 9168 of E info@gemaalhaastrecht.nl.

Blauw

Het verhaal van het Gemaal gaat over wonen, leven en vakantie vieren in laag Nederland. Met de techniek van blauwdrukken en materialen in en rond het Gemaal brengt Van Wensveen kinderen op ideeën en gaan ze aan de slag. Na anderhalf uur nemen ze hun eigen kunstwerk - in blauw - mee naar huis. Blauwdrukken is een oude fotografische techniek die vooral gebruikt werd voor het maken van kopieën van grote technische tekeningen en plattegronden. Het blauwdrukken zelf werkt het snelst in de buitenlucht. Dat is een gunstige bijkomstigheid in deze coronatijd. 

Rondleiding

Vanwege de coronamaatregelen zijn bezoekers welkom na reservering. Wat is gezelliger om samen met je (klein)kind op pad te gaan, zoals naar het Gemaal en dat ieder daarbij een eigen programma heeft? Als ouder of opa en oma krijg je een rondleiding in een klein groepje en de kinderen maken intussen een blauw kunstwerk.

kosten gratis
leeftijd Vanaf 6 t/m 15 jaar
datum za 15 augustus 2020
locatie Gemaal De Hooge Boezem, Hoogstraat 31, 2851 BB Haastrecht
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk
Documenten

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Lyanne de Laat

Meld je aan