Activiteit

Subsidie ‘Samen aardgasvrij’

donderdag 10 september 2020 , 20:00 - 21:30 uur

Vanaf september komen inwoners die samen hun woningen aardgasvrij(-klaar) maken, in aanmerking voor een opstartsubsidie van maximaal € 5.000,- . Op 10 september organiseert de gemeente een online informatieavond over deze subsidieregeling. Subsidie aanvragen kan van 1 september tot 1 oktober 2020.


Gouda aardgasvrij
Steeds meer mensen hebben door dat het slim is om aardgasvrij en energieneutraal te wonen. Evenveel energie gebruiken als je zelf opwekt. Voor het comfort, voor het klimaat, voor de portemonnee en omdat het leuk is. In Gouda zijn al veel inwoners actief bezig met het isoleren, besparen en zelf opwekken van energie. Sommige huiseigenaren gaan een stap verder, zij willen gezamenlijk met hun buren aan de slag. Dat komt goed uit, want in 2040 wil de gemeente aardgasvrij en CO2 neutraal zijn.
 
Subsidie voor inwoners
Inwoners die collectief hun woningen aardgasvrij(-ready) maken, komen in aanmerking voor een opstart subsidie van maximaal € 5.000,- . Denk aan initiatieven om tegelijk de spouwmuur te isoleren, in de hele straat de daken vol zonnepanelen te leggen of elkaar uit te dagen om zo min mogelijk energie te verbruiken. De opgedane lessen en ervaringen worden verwerkt in een Goudse Wijkaanpak om uiteindelijk alle buurten slim te verduurzamen. Subsidie aanvragen kan alleen namens een stichting, vereniging of coöperatie. Als voorwaarde geldt dat er minimaal 5 initiatiefnemers zijn en de straat of buurt een omvang heeft van minimaal 20 woningen.
 
Aanvragen
Het indienen van een aanvraag voor de subsidie kan van 1 september tot 1 oktober 2020 via de website van de gemeente. Initiatiefnemers krijgen op uiterlijk 1 november bericht of zij in aanmerking komen voor subsidie. Bij voldoende belangstelling is er een volgende aanvraagronde in het voorjaar van 2021.

Informatieavond
Op donderdagavond 10 september om 20.00 uur organiseert de gemeente een online informatiebijeenkomst over de subsidieregeling. Bewoners die een aanvraag willen indienen of informatie willen, kunnen zich hiervoor aanmelden via

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/94639885418?pwd=VVIveEhQMnk4T1N0a2RrK0N1dG1vUT09
 
Meeting ID: 946 3988 5418
Passcode: 337981

Tevens is er die avond de mogelijkheid om kennis te maken met Goudse ondernemers die kunnen helpen bij het maken van een plan.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: