Activiteit

Expositie 'ArToll - Verrückt | verrukt een inrichting'

do 19 nov 2020 - zo 13 dec 2020   |   12:00 - 17:00 uur   |   Firma Van Drie

Deze tentoonstelling is verlengd tot 13 december 2020!
'VERRÜCKT | VERRUKT, een inrichting' is een weergave van het tiendaagse verblijf van negen kunstenaars van Firma Van Drie in ArToll. En het is een eerbetoon aan Anita Poot, de overleden partner van curator André Groeneveld.

Verblijf in ArToll

In oktober 2018 reisden negen Goudse kunstenaars af naar het Duitse Bedburg-Hau, net over de grens met Nederland. Daar werkten zij gedurende tien dagen in ArToll, een voormalig psychiatrisch ziekenhuis. Sinds 1994 is dit een kunstenaarsinitiatief waar beeldend kunstenaars zich kortere of langere tijd op hun werk kunnen concentreren.  . Tijdens hun verblijf konden de kunstenaars van Firma Van Drie ook in alle rust werken, omdat zij liefdevol werden verzorgd door initiator en curator André Groeneveld en zijn partner Anita Poot, die de groep bij elkaar hadden gezocht en met hen meereisden.

Onverwacht overlijden

Vanwege deze werkperiode zou de groep begin dit jaar exposeren bij de Firma Van Drie met het werk dat zij in ArToll maakten. Afgelopen maart overleed, geheel onverwacht, Anita, lief van André. Door de lockdown ging de expositie niet door, maar veel erger was dat om dezelfde reden ook een groots afscheid van Anita niet mogelijk was.

Eerbetoon 

Nu mag de tentoonstelling toch doorgaan, ondanks een tweede lockdown. Deelnemend kunstenaars zijn Arjenne Vossepoel, Bram Tackenberg, Claudia Huft, Frances van Gool, Jan Mostert, Kees Vossestein, Mieke de Haan, Petra Werlich en Ria Volk. Zij dragen de tentoonstelling op aan Anita Poot (1958-2020). Zonder haar was de tiendaagse trip naar ArToll niet zo succesvol geweest. De gedekte tafel in het midden van de ruimte symboliseert Anita’s zorgzame maaltijden en vooral haar warme hartelijkheid.

In de tentoonstellling is een selectie te zien van de in Artoll gemaakte kunstwerken. Een impressie van het werk en uitgebreide achtergrondinformatie is te vinden op: www.expositiesfirmavandriethuisbekijken.nl/expositie-artoll/

Kosten
Gratis
Datum vr 30 oktober 2020
Gestart op
do 19 november 2020
Beëindigd
zo 13 december 2020