Activiteit

Goudse Passie

wo 24 feb 2021 - di 6 apr 2021 , 9:00 - 18:00 uur

Graag brengen we u op de hoogte van ons nieuwste initiatief betreffende de Goudse Kruiswegstaties.Zoals u weet zijn alle musea, kerken en interessante gebouwen dicht wegens corona. Om de inwoners van Gouda en omstreken toch iets moois te kunnen bieden hebben we een coronaproof wandeltocht door Gouda georganiseerd met behulp van onze Kruiswegstaties.Zie hieronder.

Goudse Passie /Via Dolorosa

Periode: 40 dagen voor Pasen : van 24/2/2021 tot 06/04/ 2021.

"The Passion" is onmogelijk in deze tijd, maar we kunnen na 10 jaar wel een Goudse Passie organiseren in Gouda.

In 2011 vond de eerste landelijke “The Passion” plaats in Gouda. Deze werd via tv uitgezonden en kreeg in juni 2012 de prijs voor het beste stadspromotie-evenement van de stichting Nationale Evenementenprijzen. Omdat deze al enige jaren gebruikelijke en in hoge mate gewaardeerde “ Passion” in verschillende steden in Nederland niet door kan gaan in deze vreemde tijden van Corona willen we in Gouda een mogelijkheid creëren voor mensen om zelf, veilig buiten lopend, toch een “Passie” te beleven.

Nu 10 jaar later kunnen we een coronaproof nieuwe “Passie” aan de mensen aanbieden. Geen grote massa’s tegelijk die een route door Gouda wandelen, maar gedurende de 40-dagentijd voor Pasen, iedere dag individueel te beleven.

De wandelroute voert langs toeristisch aantrekkelijke gebouwen en plekken in Gouda, waarbij onderweg op verschillende locaties de 14 kruiswegstaties van Willem Hesseling te zien zullen zijn. Zo wordt een toeristische- , kunst- en spirituele wandelroute langs deze kunstwerken gerealiseerd in de 40 dagentijd voor Pasen.

Burgemeester Pieter Verhoeve zal de Goudse Passie op woensdag 24 februari a s om 9.45 u officiëel openen.

De Goudse Passie is te zien op de website www.goudsepassie.nl , www. kunstenreligiegouda.nl 

We hopen dat ook u ervan gaat genieten en vragen u of u mee wil helpen deze info te verspreiden in uw netwerk, kennissenkring of buurt.

Voor nadere info:

 Anneke Löwik, secretaris

T 06 388 98 980

E annekelowik@gmail.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 


 

 

 


 

Locatie
In en rond Centrum Gouda, te beginnen bij Arti Legi
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op wo 24 februari 2021. Beëindigd di 6 april 2021
Illustration
 
Documenten
Deel dit: