Activiteit

Human Library

zaterdag 22 mei 2021   |   13:00 - 16:00 uur   |  

Een boek laat je kennismaken met andere werelden, andere mensen, andere gedachten. Gaandeweg krijg je er zo meer begrip voor. Dat is ook precies het idee achter de ‘Human Library’, waarbij je een levend boek leent.

Levende boeken
Levende boeken zijn mensen van vlees en bloed die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Het zijn mensen met een bijzonder (levens)verhaal. Ze vertellen je bijvoorbeeld hoe het is om te leven met niet-aangeboren hersenletsel, hoe het is om een oorlogsgebied te ontvluchten en een nieuw leven op te bouwen in een ander land, of hoe het is om een eetprobleem te hebben en te leren daarmee om te gaan.

Leen een levend boek bij de bibliotheek Gouda
In 2000 is het project gestart in Denemarken onder de titel ‘menneskebiblioteket’ en inmiddels is de Human Library wereldwijd bekend. In Gouda leent de bibliotheek Gouda levende boeken uit. De eerstvolgende keer dat dat gebeurt is op zaterdag 22 mei 2021. Ook zijn er edities op 22 mei 2021 en in het najaar. 

Aanmelden als levend boek
We hebben al levende boeken in onze collectie, maar hebben altijd plek voor meer! Als mensen jou zien, hebben ze dan hun oordeel al klaar? Vanwege je handicap, je huidskleur, je kleding, je overtuigingen, je geloof? Durf je het aan om mensen met vooroordelen te ontmoeten en daarmee in gesprek te gaan? Meld je dan aan bij Danielle North: d.north@bibliotheekgouda.nl. Zij neemt dan contact met je op voor een intakegesprek.

Meer informatie
Meer informatie staat op www.bibliotheekgouda.nl/humanlibrary. Hier vind je binnenkort ook de titels en omschrijvingen van de levende boeken die meedoen op 22 mei en een aanmeldformulier. 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk