Activiteit

EXPOSITIE Goudsplateel, Lucas Florijn

Op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag , 10:30 - 17:00 uur

Lucas Florijn, ontwerper en maker van Goudsplateel

In de maanden juli en augustus is een deel van de werken van Lucas te bewonderen bij Galerie - Edelsmederij Jackie's. Iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur is Lucas aanwezig om je te informeren over zijn passie! Het proces, de ontwerpen en het aanbrengen van de decoraties. Heb je vragen over de geschiedenis van deze mooie kunst... kom langs en vraag hem het hemd van zijn lijf. Hij vertelt je er graag over.

**

Lucas Florijn was veertien jaar toen hij ging werken bij één van de vele aardewerkfabrieken die Gouda toen rijk was. Als er in die tijd een aardewerkbedrijf was die twee gulden per week meer betaalde was hij vertrokken, maar hij nam wel de ervaring mee. In 1972 werd hij gevraagd om bij Artihove in Bleiswijk te komen werken. Daar kwam hij in aanraking met het Goudsplateel. Zijn belangstelling was gewekt, dit was wat hij wilde maken. 
Er gingen nog jaren overheen voordat hij samen met zijn broer in 1984 zelf een aardewerkbedrijf begon in een halffabrikaat (biscuit) en weer nam hij zijn ervaring mee. Nu was de tijd aangebroken om in zijn vrije tijd op zoek te gaan naar het productieproces van goudsplateel. Over de recepten van het maken van de verf was niets bekend dit werd strikt geheim gehouden. Door twee jaar te experimenteren is hij er in geslaagd het Goudsplateel te evenaren. Lucas was nu in staat om geheel zelfstandig het hele product te maken.

We zien je graag in de Galerie!

Jackie en Lucas

Locatie
Galerie - Edelsmederij Jackie's
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op vr 2 juli 2021. Beëindigd di 31 augustus 2021
Illustration
 
Deel dit: