Activiteit

Door de ogen van de schrijver, de boer en de Haagse School

woensdag 14 juli 2021 , 14:00 - 17:00 uur

Herman de Man, schrijver van literaire streekromans, de boeren in het Groene Hart en de schilders van de Haagsche School. Het zijn drie zeer specifieke blikken om de schilderijen van de Haagse Schoolschilders mee te bekijken.

Architectuurhistoricus en kenner van agrarisch erfgoed Arien Heering combineert ze in deze lezing. In ‘Met andere ogen’ vertelt ze aan de hand van passages uit de roman Het wassende water van Herman de Man (1925) en schilderijen van de Haagse School over het boerenleven in het Groene Hart in het begin van de 20e eeuw. Over de lyrische blik van de schilder op het boerenleven, over de liefde voor het landschap en het boerenleven van De Man en over het leven van de boer, die voor de lyriek van de schilder geen oog had.

Ook is er gelegenheid om zowel de tentoonstelling Met andere ogen (audiotour) als de Haagse Schoolcollectie te bezoeken om te ervaren of u zelf met andere ogen kijkt. Slechts € 15,00. 

Deze middag is een onderdeel van de Herman de Manmaand, die plaatsvindt van 8 juli t/m 8 augustus. De basis van de Herman de Manmaand zijn vijf fietsroutes door de Lopiker- en Krimpenerwaard. Tussen 8 juli en 8 augustus kan men onderweg afstappen voor activiteiten. Sommigen hebben een link naar het oeuvre of leven van Herman de Man, zoals bovenstaande, anderen refereren naar de boerderij en natuur van vroeger en nu. Er zijn vertelvoorstellingen, stadswandelingen, boekselworkshops, vaartochten, enz. 

Voor meer informatie en reserveren (indien van toepassing), kijk op www.hermandeman.nl.

Locatie
Museum Gouda Achter de Kerk 14 Gouda
Kosten toelichting
€ 15,00

Illustration
 
Documenten
Deel dit: