Activiteit
Activiteit

Feldenkrais-lessen - WAKKER WORDEN

elke Woensdag , 9:15 - 10:15 uur

Er start een nieuwe serie lessen 'Bewust worden door bewegen' op basis van de Feldenkrais-methode.

Wat ga je doen:

  • je gaat langzaam een reeks bewegingen uitvoeren, meestal liggend op de grond - je spieren gaan direct al meer ontspannen en je bent ontvankelijker voor nieuwe informatie.
  • je oriënteert je op het hele samenstel van je botten en gaat waarnemen HOE je doet wat je doet - je gaat merken welke invloed bewegen van een deel heeft op bewegen van het geheel, je totale skelet, je harde steunende structuur.
  • je intentie is om je niet in te spannen en alleen te doen wat aangenaam voelt, je blijft binnen je comfortone - hierdoor zet je je brein ertoe aan de voor jou gemakkelijkste weg te zoeken.
  • je gebruikt je aandacht - beperkende patronen vervagen - er komt ruimte voor nieuwe, niet-belastende manieren.

De lessen helpen je om gebruik te maken van je ingebouwde intelligentie en vermogen om te leren. Je manier van bewegen wordt natuurlijker en daardoor lichter, want energiezuiniger, omdat er minder wrijving is. Dat voelt aan als prettiger!

Je kunt je verheugen op:

  • meer soepelheid
  • meer stabiliteit ofwel balans, evenwicht.

Dat zijn de vruchten van een betere coördinatie: een betere samenwerking tussen alle onderdelen die bij het bewegen  betrokken zijn zorgt immers voor minder over- en onderbelasting van de verschillende delen. Het samenspel wordt economischer, efficiënter en daarmee lichter en zelfs eleganter.

Feldenkrais is een zgn. mind-bodybenadering: het gaat altijd zowel over je lichaam als over je brein. De effecten reiken dus verder dan alleen je fysieke manier van bewegen.

Op deze manier kun je gemakkelijker in het leven staan, duurzamer met jezelf omgaan en zelfs zorgkosten besparen. Spreekt dit je aan, voel je dan welkom in deze lessen!

Kosten toelichting
Je investeert in jezelf: per les-in-serie € 14,00, losse les € 17,00
Doelgroep
Alle volwassenen

Gestart op wo 1 september 2021. Eindigt wo 22 december 2021
Illustration