Activiteit
Activiteit

Leen een levend boek bij de bibliotheek Gouda

zaterdag 25 september 2021 , 13:00 - 16:00 uur

Een boek laat je kennismaken met andere werelden, andere mensen, andere gedachten. Gaandeweg krijg je er zo meer begrip voor. Dat is ook precies het idee achter de ‘Human Library’, waarbij je een levend boek leent.

Levende boeken
Levende boeken zijn mensen van vlees en bloed die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Het zijn mensen die iets hebben meegekregen of meegemaakt wat de rest van hun leven bepaalt. Ze vertellen je bijvoorbeeld hoe het is om te leven met niet-aangeboren letsel, hoe het is om een oorlogsgebied te ontvluchten en een nieuw leven op te bouwen in een ander land, of hoe het is om een eetprobleem te hebben en te leren daarmee om te gaan.

Leen een levend boek bij de bibliotheek Gouda
In 2000 is het project gestart in Denemarken onder de titel ‘menneskebiblioteket’ en inmiddels is de Human Library wereldwijd bekend. In Gouda leent de bibliotheek Gouda levende boeken uit. De eerstvolgende keer dat dat gebeurt is op zaterdag 25 september 2021. Op bibliotheekgouda.nl/humanlibrary lees je meer over de boeken die je kunt lenen. Het lenen van een levend boek is gratis. 

Kosten
Gratis
Illustration