Activiteit
Activiteit

Afsluiting Kinderboekenweek in de Chocoladefabriek

zondag 17 oktober 2021   |   13:30 - 15:30 uur

De Kinderboekenweek is dit jaar van 6 oktober tot en met 17 oktober. Het thema is 'Worden wat je wil'. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber.

Kinderboeken
Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Het Kinderboekenweekgeschenk 2021 wordt geschreven door Bette Westera. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Mark Janssen.

Activiteiten bibliotheek Gouda
Natuurlijk organiseert de bibliotheek net als eerdere jaren allerlei leuke activiteiten. Op 17 oktober sluiten we de Kinderboekenweek af in de Chocoladefabriek, waarbij kinderen en hun (groot)ouders een reis door de tijd maken tot aan beroepen voor de 22e eeuw. We duiken in de tijd van oma en opa en schieten door naar de toekomst. Dat doen we in samenwerking met Streekarchief Midden-Holland, de Drukkerswerkplaats en VRSpace.

Illustration