Activiteit

Hollandse Meesters - Concert Cantare

zaterdag 6 november 2021 , 20:00 uur
Illustration

Voor de Nederlandse klassieke muziek is 2021 een bijzonder jaar:  de componisten Alphons Diepenbrock, Jan Pieterszoon Sweelinck en Josquin Des Prez overleden respectievelijk 100, 400 en 500 jaar geleden. Dat vraagt om een bijzonder concert: op 6 november a.s.!

In een gevarieerd programma voert kamerkoor Cantare o.l.v. Leo Rijkaart verschillende werken van deze Hollandse Meesters uit. Tussen de muziekstukken zal musicoloog Désirée Staverman het een en ander vertellen over de achtergrond van de muziek en de relatie tussen deze drie componisten. Zij is gepromoveerd op de toneelmuziek van Diepenbrock en zal onder andere ingaan op de vraag hoe Diepenbrock en zijn tijdgenoten aankeken tegen de muziek van Josquin en Sweelinck.

Bovendien zal mezzosopraan Karolina Hartman enkele liederen van Diepenbrock ten gehore brengen. Zij wordt daarbij begeleid door organist Arjen Leistra, die daarnaast ook nog enkele solowerken voor orgel van Sweelinck zal uitvoeren. Kortom, een veelzijdig en interessant programma!

Kaarten voor dit bijzondere concert kosten € 15,00 in de voorverkoop en €17,50 aan de deur op de avond van het concert. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Cantare (www.cantare.nl), in de winkel van de Sint-Jan, bij boekhandel Smit of via de koorleden.

Het concert vindt plaats op 6 november 2021 om 20.00 uur in de Sint-Jan in Gouda.

 

Locatie
Sint Janskerk, Gouda
Kosten toelichting
€15,- (voorverkoop via cantare.nl, Boekhandel Smit, winkel Sint Jan) of €17,50 aan de deur op de avond van het concert
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten
Deel dit: