Activiteit
Activiteit

Expositie: 'Still - Life' door Wendy van den Heuvel

wo 20 okt 2021 - zo 14 nov 2021 , 12:00 - 17:00 uur
Illustration

De expositie STILL - LIFE van Wendy van den Heuvel  is een fotografieserie van tweeluiken met twee thema’s uit de beeldende kunst; het stilleven en het naakt. De werken hebben allemaal de zelfde uitgangspunten: kwetsbaarheid - schoonheid - vergankelijkheid.

Waar het stilleven tegenwoordig in populariteit lijkt te winnen, lijk het naakt maar niet uit de taboesfeer te komen. Sterker nog, mede door social media waar alleen gekuiste naakten te zien zijn, lijkt het taboe groter te worden. Als er naakt te zien is, dan zijn het strakgetrokken lijven met te ronde borsten en billen ...   

Onrealistisch!

Naakten van oudere vrouwen zijn al helemaal taboe. Ook lijkt het dat het label erotisch vaker aan het naakt wordt toegevoegd.
Wendy van den Heuvel: "Voor mij staat het naakt niet zo zeer voor erotiek, maar eerder voor esthetiek. Voor kwetsbaarheid, puurheid en in dit geval ook voor vergankelijkheid, want ook ik ben niet meer jong en strak ...   

Realistisch!"

Wendy probeert in haar werk de grens op te zoeken van wat mooi en niet mooi is. Zij haalt haar inspiratie vaak uit de kunstgeschiedenis. Invloeden van Horst P Horst, Man Ray, Mapplethorpe en Jan Mankes zijn terug te vinden in dit werk. De voorliefde van Wendy voor stilleven in combinatie met haar project 'het naakt/mijn lijf' waar zij al jaren mee bezig is, maar nog geen vorm aan wist te geven, komt in deze tentoonstelling Still - Life samen.

De opening van de tentoonstelling is op zondagmiddag 24 oktober om 15.00 uur

Meer informatie: wendyvandenheuvel.com

 

Kosten
Gratis

Gestart op wo 20 oktober 2021. Beëindigd zo 14 november 2021