Activiteit

Schrijffabriek

woensdag 17 november 2021 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Heb je schrijfambitie? Ben je al begonnen maar loop je vast met schrijven? Wil je na jaren weer extra inspiratie en handvatten om verder te kunnen schrijven? Dan is De Schrijffabriek de perfecte plek om te beginnen. De bibliotheek Gouda organiseert dit najaar schrijfworkshops onder begeleiding van bekende schrijvers zodat jij jouw schrijfambitie en plezier nieuw leven kunt inblazen.

Enne Koens
Enne Koens begeleidt dit najaar de Schrijffabriek met als thema 'Fantasierijk schrijven'. Enne schrijft toneelstukken, liedjes en boeken voor alle leeftijden, maar meestal voor kinderen. Dit jaar verscheen Stamina, haar eerste korte verhalenbundel voor volwassenen. Het werd met lovende recensies ontvangen. Toch is het waarschijnlijker dat je Enne kent van een van haar vele kinderboeken, zoals 'Ik ben Vincent en ik ben niet bang', een ontroerend verhaal over pesten en vriendschap, op lichte toon verteld. Of van 'Die zomer met Jente', dat onlangs een Vlag en Wimpel ontving van de Griffeljury. Naast boeken schrijft Enne (muziek)theater voor volwassenen en kinderen. Ze schreef o.a. voor theatergroep Ausdauer, theatergroep Maas, de Toneelmakerij, het Gasthuis en theatergroep Artemis. Ook vulde ze twee zomers de Studio 7 tent op De Parade met haar eigen muziektheatergroep Het Paleis voor Volksvlijt. In 2004 won ze de Hollandse Nieuwe Toneelschrijfprijs voor het toneelstuk Skills.

Data, tijden en kosten
Er zijn twee bijeenkomsten: op woensdag 17 november en woensdag 1 december van 19.30 uur tot 21.30 uur. Deze horen bij elkaar; een kaartje kost € 40,00 voor bibliotheekleden en € 50,00 voor niet-leden. 
Kaartverkoop: https://www.bibliotheekgouda.nl/schrijffabriek

Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: