Activiteit

Stadsgesprek Racisme en Discriminiatie

maandag 8 november 2021 , 20:00 - 21:30 uur

VERKENNEN, HERKENNEN, ERKENNEN

Hoe is het om gay te zijn in Gouda? Of om ‘van kleur’ te zijn? Maandag 8 november houden we een stadsgesprek over racisme en discriminatie. Want kunnen zijn wie je bent lijkt nog altijd niet vanzelfsprekend. Echt sámen leven en een inclusieve stad creëren: hoe doen we dat? Hoe weet je wat de ander voelt als je het zelf niet hebt meegemaakt? En als je het niet kunt begrijpen, hoe kun je de ander dan toch ruimte geven en respecteren? Wat als je bang bent om de eigen (Nederlandse of Goudse) identiteit te verliezen?

Praat mee!

In een veilige omgeving ‒ zonder pers, camera’s en telefoons ‒ vertellen verschillende mensen verschillende stories. Over LHBTIQ+, racisme en vluchten. Die stories vormen het vertrekpunt van de dialoog. Het Stadsgesprek Racisme en Discriminatie vindt plaats in de Chocoladefabriek, en duurt van 20.00 (inloop vanaf 19.30) tot 21.30 uur. Iedereen is welkom en kan meepraten. Aanmelden kan via www.gouda.nl/stadsgesprek. (Let op: Voor dit event is een coronatoegangsbewijs nodig.)

Aftrap

Het Stadsgesprek Racisme en Discriminatie wordt georganiseerd door het nieuw opgerichte Antidiscriminatie Platform Gouda; een prachtig samenwerkingsverband van Libertum, de Regenboog Alliantie, Stichting 21 maart, Stichting Inclusie en Discriminatiebestrijding, Amnesty International, de Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking en Stichting Antisemitisme Preventie samen met de gemeente en een aantal Goudse inwoners. Het vormt de aftrap voor toekomstige gesprekken over, met en door de stad. Praat je mee?

 

Locatie
Chocoladefabriek
Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 13 jaar
Illustration
 
Documenten
Deel dit: