Activiteit

Dichters op Donderdag special: het Gouwe Ticket!

donderdag 18 november 2021 , 20:00 - 23:55 uur
Illustration

Een dichtersavond en poëziewedstrijd in één! Kom je kijken en luisteren, of kom je voordragen? Op zondag 6 februari 2022 vieren we het Groot Gouds Stadsdichtersgala in de Goudse Schouwburg. Dorpen en steden uit heel Nederland vaardigen één dichter uit die ze op het Gala vertegenwoordigd. Op 1 stad na: als organiserende stad hebben we een WILDCARD voor deelname aan het gala: het Gouwe Ticket.

Donderdag 18 november kan jij tijdens Dichters op Donderdag strijden voor een professionele jury om dat Gouwe ticket te bemachtigen. De opzet is daarom ook iets anders dan anders. Je mag maar twee gedichten voordragen en het thema is "JE BESTE WERK".

Hoe pakken we het aan?

  • Er is ruimte voor maximaal 15 dichters (drie blokken van 5 dichters) en inschrijving gebeurt volgens het principe: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
  • Deelname is voorbehouden voor Goudse dichters, voormalig stadsdichters, of mensen met een extreme band met Gouda.
  • De jury bestaat uit de huidige Stadsdichter van Schiedam Yvette Neuschwanger en Peter Meijer, directeur van Kleintheater Zwaan
    We tellen enkel de inschrijvers mee die zich aanmelden via DICHTERSOPDONDERDAG@gmail.com Hieronder je plek reserveren telt dus niet. Natuurlijk mag je het laten weten en dit evenement ook delen, maar alleen de inschrijvingen per mail tellen mee.


Vanwege de verwachte aanloop wijken we een keertje uit naar de Koffiefabriek in Gouda. Toegang is gratis, maar dan wel nog steeds via de dan geldende coronaregels. De Koffiefabriek is het oudere zusje van Kruim en zit op de Nieuwe Markt 64 in Gouda.

Tot donderdag!
Namens de Stichting Stadspoëzie en de Dichters op Donderdag,

Jeffrey van Geenen
Chris Bellekom
Pieter Stroop van Renen

Locatie
De Koffiefabriek
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: