Activiteit

Beleef kerst op GOUDasfalt

zondag 19 december 2021 , 11:00 - 17:00 uur
Illustration

Steek zondag 19 december tussen 11:00 en 17:00 de IJssel over en kom snuffelen en kerstsfeer proeven bij de verschillende kleine ondernemers op GOUDasfalt. We steken vuurkorven aan, schenken warme chocomelk en glühwein, gooien oliebollen in het vet en zetten de gouwe ouwe kersthits op. Dit alles terwijl jij je laatste unieke, lokale en handgemaakte kerstcadeaus inslaat.

Wat kun je allemaal verwachten:

Lokale en duurzame cadeau 

Op GOUDasfalt vind je verschillende kleine ondernemers waar je speciaal op deze dag terecht kunt voor originele en handgemaakte kerstcadeaus. Wat dacht je bijvoorbeeld van kerststerren van klei uit de IJssel bij Kleiwerkplaats Witheet, of recycle sieraden door Circle of Dots, broekriemen van versleten fietsbanden van Vuigmakers, of unieke borrelplankjes gemaakt door de cliënten van ASVZ van lokaal resthout van Depot24. Maar er is ook kunst, groot en kleine, van beeldhouwer Jan Mostert en allerlei vintage bij wievanZoetHout.

Lekkers voor meteen of bij het kerstdiner

Er is heel veel lekkers! Zo kun je de nieuwe bierbrouwers van Brouwerij1923 in actie zien terwijl jij hun speciale winterbiertje proeft. Of les je dorst met glühwein of (melkvrije) chocomelk en eet je buik rond met oliebollen bij Scouting Jan van Hoof. Pastéis de nata of bitterballen eet je bij 14theRoad en voor glutenvrije appel-toffeekoekjes en kerstboombrownies kun je terecht bij Tante Sannie.

Kom in beweging

Wil je voor de kerst alvast wat kilootjes kwijt? Doe dan mee met een (proef)les powerwalken georganiseerd door PowerwalkingClub Gouda. Deze start om 10:30 bij 14TheRoad en aan het eind loop je samen uit langs de verschillende ondernemers op GOUDasfalt. Aanmelden kan via info@goudasport.nl. Tarief: pay as you feel.

Vuurtjes en muziek

Verspreid over het GOUDasfalt terrein branden vuurtjes om je bij te warmen en klinken er lekkere kersthits om je ook zo op temperatuur te houden.

Kortom, we dompelen ons onder in een gezellige kerstsfeer. Juist nu er nog zo weinig kan maken we er toch een sfeervolle kerstbeleving van. En dat natuurlijk allemaal Corona-proof!

Bereikbaarheid

Kom vooral op de fiets of steek met het pontje Gein de IJssel over (€1,- pp). Kom je toch met de auto, er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar op het terrein.

Kosten
Gratis
Deel dit: