Activiteit

Feldenkrais-lessen

elke Woensdag , 10:00 - 11:00 uur
Illustration

ONDER VOORBEHOUD VAN DE MAATREGELEN OM DE CORONA-PANDEMIE TE BETEUGELEN

Er start een nieuwe serie lessen 'Bewust worden door bewegen' op basis van de Feldenkrais-methode. Feldenkrais is DE manier om je bewegingsvrijheid te behouden, te herstellen én te verruimen.

Je kunt je verheugen op:

* meer soepelheid
* meer stabiliteit
* meer zicht op zowel je mogelijkheden als je grenzen

Dat zijn de vruchten van een betere coördinatie: een betere samenwerking tussen alle onderdelen die bij het bewegen betrokken zijn zorgt voor minder over- en onderbelasting van de afzonderlijke delen. Het samenspel wordt economischer, efficiënter en daarmee lichter en zelfs eleganter.

Feldenkrais is een zgn. body-mindbenadering: het gaat altijd zowel over je lichaam als over je brein. De effecten reiken dus verder dan alleen je fysieke manier van bewegen.

Wat ga je doen:

* je gaat langzaam een reeks bewegingen uitvoeren, meestal liggend op de grond - je spieren gaan direct al meer ontspannen en je brein is ontvankelijker voor nieuwe informatie.

* je oriënteert je op het hele samenstel van je botten en gaat waarnemen HOE je doet wat je doet - je gaat merken welke invloed bewegen van een deel heeft op bewegen van het geheel. Hierdoor ga je meer gebruik maken van je skelet. Dat is je harde, steunende structuur met de grotere botten en spieren voor het zwaardere en de kleinere voor het lichtere werk.

* je intentie is om je niet in te spannen en alleen te doen wat aangenaam voelt - je blijft binnen je comfortzone, waardoor je je brein ertoe aanzet om de voor jou gemakkelijkste weg te zoeken.

* je gebruikt je aandacht - hierdoor gaan beperkende patronen vervagen en verschuiven. Er komt ruimte voor nieuwe, niet-belastende manieren.

De lessen helpen je om gebruik te maken van je ingebouwde intelligentie en vermogen om te leren. Je manier van bewegen wordt natuurlijker, dat is energiezuiniger: er is minder verlies door onnodige wrijving. Dat voelt lichter en prettiger aan.

Op deze manier kun je gemakkelijker in het leven staan, duurzamer met jezelf omgaan en zelfs zorgkosten besparen. Spreekt dit je aan, voel je dan welkom in deze lessen!

Kosten toelichting
Je investeert in jezelf: per les-in-serie € 15,00, losse les € 18,00
Doelgroep
Alle volwassenen

Gestart op wo 12 januari 2022. Beëindigd wo 23 maart 2022
Deel dit: