Activiteit

Lezing Bokashi

donderdag 24 februari 2022 , 20:00 - 21:30 uur
Illustration

Op 24 februari nodigt Velt Groene Hart Sjaak Willemstein van de Duurzame tuin (www.deduurzametuin.nl) uit om een lezing te geven over Bokashi.

Het maken van Bokashi kan iedereen die groene producten eet en een tuin heeft. Het is een bijna gratis product dat je heel simpel zelf kunt maken van organisch materiaal. Dit organische materiaal wordt helaas vaak weggegooid in de groene container. Cyclus of de Gemeente verbrand het dan als bio-brandstof of vergist het in een vergistingsinstallatie of er wordt compost van gemaakt. Dit is allemaal erg milieu belastend, daarom ben ik voorstander van fermenteren van groen”resten” tot Bokashi.

Je maakt een levend product dat 100% gezond is voor de bodem en het bodemleven. Alle vervuilingen etc. worden tijdens het fermentatieproces omgezet (voor-verteerd) in “hapklare” brokken voor het bodemleven. Het bodemleven zorgt ervoor dat voedingsstoffen die in de bodem zitten worden aangevuld en beschikbaar komen voor de planten die er van origine kunnen groeien. Het maken van Bokashi heeft heel veel voordelen. Sjaak vertelt er graag over….

Aanmelden: stuur je een mailtje naar veltgroenehart@gmail.com

Waar: Nelson Mandela centrum, Bernadottelaan 79, Gouda

 

 

Kosten toelichting
Kosten: €2,50 voor Velt leden; €4 voor niet-leden
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: