Activiteit

EXPO GOUDA MAAKT tentoonstelling over Goudse industrie vroeger, nu en later

do 7 apr 2022 - zo 25 sep 2022 , 12:00 - 18:00 uur
Illustration

Kom naar de Zeepfabriek en vier het 750-jarig bestaan van Gouda met EXPO GOUDA MAAKT, een reis langs de Goudse maakindustrie van vroeger, nu én later. Verwonder je over wat er allemaal in Gouda werd en wordt gemaakt. En wat daar allemaal bij komt kijken: van zeep tot keramische ovens, van touw tot transport en van voedsel tot machines. Leuk en spannend voor jong en oud. Gratis entree.

De tentoonstelling EXPO GOUDA MAAKT is een ode aan ambachten, arbeiders en ondernemerschap. De expositie onderstreept het belang van de Goudse industrie als werkgever en economische kracht van de stad door de jaren heen. Door de samenwerking met Goudse bedrijven en (mbo-)scholen, kijken we nadrukkelijk ook naar de toekomst.

Van industrie tot innovatie
Zes maanden lang maak je een reis langs Goudse industriële bedrijven van vroeger, nu en later. Zes belangrijke Goudse industrietakken staan daarbij centraal: Oliën & Vetten, Keramiek, Textiel & Garen, Transport, Levensmiddelen, Bouw & Machines. Met aandacht voor grondstoffen, producten, machines, mensen en fabriekslocaties in de stad. En elke maand is er een extra accent op één van die industrietakken, met discussies, een blik op innovaties en met verrassende kunstenaars en makers.

Entree is gratis
EXPO GOUDA MAAKT is tijdens de viering van het 750-jarig bestaan van 6 april t/m 25 september op woensdag t/m zondag van 12.00 – 18.00 u geopend. Leuk en spannend voor jong en oud. De entree is gratis. Meer informatie: www.expogoudamaakt.nl.

Locatie
Zeepfabriek Viruly, Buurtje 5 - 9, 2802 BE Gouda
Kosten
Gratis

Gestart op do 7 april 2022. Eindigt zo 25 september 2022
Deel dit: