Activiteit

Dementie: Technologie & domotica als steun

maandag 17 oktober 2022 , 19:15 - 21:15 uur
Illustration

Alzheimer Café Gouda

TECHNOLOGIE & DOMOTICA ALS STEUN - Smartphones, apps en (zorg)robots als hulpmiddel:
ze zijn steeds belangrijker geworden in deze digitale tijd. Wat is er mogelijk? Praktische voorbeelden en tips. 

Wat is het Alzheimer Café? 

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Hulpverleners en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. 

Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, waarvan Alzheimer de bekendste is. De onderwerpen van het Alzheimer Café betreffen alle vormen van dementie. De gasten ontmoeten elkaar, wisselen hun ervaringen met dementie uit en praten over de mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. 

Hoe ziet het programma eruit? 

Het programma is gevarieerd, maar iedere avond staat er één onderwerp centraal (zie programma). De avond wordt geleid door een ervaren gespreksleider. De bijeenkomst begint met het interviewen van een deskundige over het onderwerp. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen. 

Aanvang 

Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.15 uur. Koffie en thee staan klaar (tegen een kleine bijdrage van €1) vanaf 19.15 uur. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de geldende (corona)maatregelen volgens het RIVM. 

Locaties

  • Gouda: Ontmoetingscentrum Van Noord Lekkenburg 1 (in de bibliotheek bij Winkelcentrum Bloemendaal) april, juli, oktober 
  • Reeuwijk: De Reehorst, locatie De Spil Poelruit 12
  • Bodegraven: Huis van Alles Vromade 1B (ingang: Indoorweg) juni, september (let op: andere locatie/dag!), december 

Meer informatie 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen met Café coordinator Jaap Feenstra via 06 30 38 26 92 of mail alzheimercafemiddenholland@gmail.com 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep Voor mensen met dementie en hun naasten. Uiteraard zijn andere belangstellenden en professionals ook van harte welkom.
Deel dit: