Activiteit

Valpreventie training Stevig op de been

elke Donderdag , 10:00 - 11:00 uur
Illustration

Blijven bewegen is belangrijk voor lichaam en geest, met name voor ouderen. Vaak durven ouderen niet deel te nemen aan beweegactiviteiten uit angst om te vallen. Een (bijna) val veroorzaakt onzekerheid en spanning, waardoor bepaalde situaties of activiteiten vermeden worden. Met als gevolg een sociaal isolement. SPORT•GOUDA start daarom met een nieuwe serie valpreventietrainingen ‘Stevig op de been’ om ouderen mobiel en in beweging te houden. Een speciale training om ouderen over valangst heen te helpen en het vallen in de toekomst te voorkomen.

 

Stevig op de been

SPORT•GOUDA start per donderdag 2 juni 2022 met een nieuwe 6-weekse training, in samenwerking met Goudse zorgaanbieders, zoals gezondheidscentrum Goverwelle. Deelnemers leren tijdens de training ‘Stevig op de been’ onder andere de risicofactoren in te schatten en te vermijden. De training zorgt voor verbetering van de algehele conditie en mobiliteit. Tenslotte wordt er gewerkt aan meer zelfvertrouwen, ontspanning en afname van valangst bij de deelnemers. De training is bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen, vitaal fit en geestelijk gezond zijn. ‘Stevig op de been’ is een opstaptraining van 6 keer. Na de training zijn de deelnemers in staat om zich aan te sluiten bij reguliere beweegactiviteiten, zoals de Vitaal 55+ activiteiten van SPORT•GOUDA.

 

Algemene informatie over valpreventietraining ‘Stevig op de been’

Data: donderdag 2, 9, 16, 23, 30 juni en 7 juli 2022

Tijd: 10:00 – 11:00 uur

Adres: Sporthal de Zebra, Goverwellesingel 10, 2807 DR Gouda

Kosten: € 10,- voor 6 keer

Voor wie: ouderen (65+) die zelfstandig wonen, vitaal fit en geestelijk gezond zijn

Aanmelden: via inschrijven@sportpuntgouda.nl of bel 0182-590910.


De valpreventietraining wordt gevolgd onder begeleiding van een beweegdocent en een fysiotherapeut.

Heeft u vragen over de training ‘Stevig op de been’? Dan kunt u contact opnemen met Sabine Slootweg, sabine.slootweg@sportpuntgouda.nl of bel: 0182-590910.

 

Kosten toelichting
€ 10,- voor 6 lessen
omschrijving doelgroep Ouderen / senioren van 65 jaar en ouder die zelfstandig wonen, vitaal fit zijn en geestelijk gezond zijn

Gestart op do 2 juni 2022. Eindigt do 7 juli 2022
Documenten

Deel dit: