Activiteit

Feldenkrais-lessen

elke Maandag , 9:30 - 10:30 uur
Illustration

Ook start om 11.00 uur.

Er start een nieuwe serie lessen 'Bewust worden door bewegen'op basis van de Feldenkrais-methode. Feldenkrais is DE manier om je bewegingsvrijheid te behouden, te herstellen en te verruimen.

Je kunt je verheugen op:

* meer soepelheid
* meer stabiliteit
* meer ruimte voor je adem én voor je zintuigen
* meer lichaamsbewustzijn, dus meer zicht op zowel je mogelijkheden als je grenzen
* meer ontspanning
* een beter humeur.

Dat zijn de vruchten van een betere coördinatie. Een verfijndere afstemming tussen alle onderdelen die bij het bewegen betrokken zijn zorgt voor minder over- en onderbelasting van de afzonderlijke onderdelen. Het samenspel wordt efficiënter, economischer en daarmee lichter en zelfs eleganter.

Feldenkrais is een zgn. body-mindbenadering. het gaat altijd zowel over je lichaam als over je brein. De effecten reiken dus verder dan alleen je fysieke manier van bewegen. Je kunt je zekerder gaan voelen, spontaner worden en het leven van alledag lichter gaan opvatten.

Wat je gaat doen:

* je gaat langzaam een reeks bewegingen uitvoeren, meestal liggend op de grond - je spieren gaan direct al meer ontspannen en je brein is ontvankelijker voor nieuwe informatie.

* je oriënteert je op het hele samenstel van je botten en gaat waarnemen HOE je doet wat je doet - je gaat merken welke invloed bewegen van een deel heeft op bewegen van het geheel. Hierdoor ga je meer gebruik maken van je skelet, je steungevende structuur. De grotere botten en spieren zijn voor het zwaardere werk en de kleinere botten en spieren zijn voor het lichtere werk.

* je intentie is uitdrukkelijk om je niet in te spannen en alleen te doen wat aangenaam voelt - je blijft binnen je comfortzone, waardoor je je brein ertoe aanzet om de voor jou gemakkelijkste weg te zoeken.

* je gebruikt je aandacht - hierdoor gaan beperkende patronen vervagen en verschuiven. Er komt ruimte voor nieuwe, niet-belastende manieren.

De lessen helpen je om gebruik te maken van je ingebouwde intelligentie en vermogen om te leren. Je manier van bewegen wordt natuurlijker. Dat is energiezuiniger, omdat er minder verlies is door onnodige wrijving. Dat voelt lichter en prettiger aan.

Op deze manier kun je gemakkelijker in het leven staan en duurzamer met jezelf omgaan. Je kunt bestaande ongemakken verzachten of verhelpen en nieuwe voorkomen. Op deze manier kun je dus zelfs zorgkosten besparen.

Spreekt dit je aan, voel je dan welkom in deze lessen!

 

 

Kosten toelichting
Je investeert in je gezondheid: per les-in-serie € 15,00, per losse les € 18,00
Doelgroep
Alle volwassenen

Gestart op ma 5 september 2022. Eindigt ma 19 december 2022
Deel dit: