Activiteit

Leeslounge 'Moederstad'

woensdag 14 september 2022 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

De bibliotheek Gouda organiseert een paar keer per jaar een leeslounge, waarbij steeds een ander boek centraal staat.

'Moederstad' van Philip Dröge
Op 14 september vanaf 19.30 uur bespreken we 'Moederstad'. Hierin gaat Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische opa gehoord. Maar wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Hoe is twintig procent Aziatisch DNA in hem terechtgekomen?

Het boek werd door het boekenpanel van het Mezza Magazine (waar onze directeur Erna Staal deel van uitmaakte) verkozen tot boek van de maand én boek van het jaar: Erna: "Heel knap hoe Dröge met een schijnbare nonchalance maar gevoel voor detail de wereldgeschiedenis weet te verweven in een persoonlijk familieverhaal. Als lezer loop je gevoelsmatig aan zijn zij, daar in Jakarta. Zelfs de veertig pagina's verantwoording lezen prettig. Wát een boek." 

Vind je het leuk om mee te praten over dit bijzondere boek? Meld je dan aan voor de leeslounge via de website van de bibliotheek: https://www.bibliotheekgouda.nl/agenda/leesloungeseptember2022.html

Leden van de bibliotheek betalen € 5,00, niet leden € 7,50.

Deel dit: