Activiteit

Goudse Vrouwen op de kaart

zaterdag 30 juli 2022 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

Zaterdag 30 juli is de tweede zaterdag dat het Gouds Vrouwennetwerk aandacht vraagt voor hun actie om vrouwen die veel voor Gouda betekend hebben in de schijnwerpers te zetten en wel een straatnaam verdienen. Die dag staan er van 14.00 uur tot 16.00 uur weer twee vertelsters bij alternatieve straatnaambordjes en portretten van bijzondere vrouwen in het Willem Vroezenpark.

Zaterdag 13 augustus pakken we het grootser aan. Het is dan de laatste zaterdag dat er in de Goudse binnenstad vertelsters aanwezig zijn. Op die dag zijn ze van 14.00 uur tot 16.00 uur bij de Bibliotheek op Klein Amerika, in het Willem Vroezenpark, bij sigarenzaak Van Vreumingen aan de Wijdstraat, in het atelier van Jacoline Brak, Peperstraat 52, zij is de zus van een van de vrouwen die meer aandacht verdient en bij De EXPO, Buurtje 4.

Bij de VVV, Cheese experience, Jantje, Achter de Kerk, en het museum Gouda liggen de flyers van de wandelroute door de stad waar straatnaambordjes te vinden zijn achter de ramen van panden waar de vrouwen gewoond of gewerkt hebben. Een QR-code op deze bordjes geeft alle informatie maar nog leuker is het deze informatie en vele anekdotes te horen van hedendaagse Goudse vrouwen.

Kosten
Gratis
Deel dit: