Activiteit

Natuurwerkdag, fysiek samenwerken in de buitenlucht

zaterdag 5 november 2022 , 10:00 - 16:00 uur
Illustration

Al vele jaren doet de Heemtuin Goudse Hout mee aan de jaarlijkse en landelijke natuurwerkdag, georganiseerd door Landschappen.nl. De natuurwerkdag heeft tot doel om mensen kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk in natuur en landschap. Heerlijk fysiek in de buitenlucht aan de slag. Daar kan geen sportschool tegen op.

Op de heemtuin is de natuurwerkdag het traditionele begin van het winterseizoen. Wij gaan dan aan de slag in de grienden (wilgenhakhout). Dit moet periodiek worden afgezet. Als dat niet gebeurt, valt het uit elkaar. Er is een- en tweejarige griend dat met snoei- en takkenschaar geknipt kan worden en er is vier- en vijfjarig griend dat vooral met zagen wordt bewerkt. Het snoeihout wordt naar voren gesjouwd, waar het later zal worden versnipperd. Ook het pas gemaaide rietland wordt afgeruimd.

Een van onze vrijwilligers verzorgt een of meerdere workshops "Vlechten met natuurlijke materialen". Daarbij zullen de afgeknipte wilgentenen natuurlijk ook worden gebruikt.

Ook worden er wschl. weer bollen geplant in het stinsenbos.

De natuurwerkdag is ook heel erg leuk voor kinderen.

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Lunch zelf mee nemen.

Denk aan stevig schoeisel en kleding die vuil mag worden. Wij zorgen voor werkhandschoenen en andere persoonlijke beschermingsmiddelen.

Zie voor meer info en aanmelden: https://www.natuurwerkdag.nl/klus/heemtuin-goudse-hout/2022-11-05

Leeftijd
Vanaf 7 jaar
omschrijving doelgroep Iedereen, die het fijn vindt om fysiek in de buitenlucht actief te zijn en op deze manier een bijdrage wil leveren aan het onderhoud van het landschap. Kinderen onder begeleiding van een volwassene.
Deel dit: