Activiteit

Leertraject voor Gangmakers

dinsdag 14 november 2023 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

Eén van de deelnemers van vorig jaar: ‘inspirerend, motiverend, leerzaam en gezellig’

Speciaal voor gangmakers van het Lief & Leedstraten project hebben we als Gouda Bruist een buurtverbinders traject ontwikkeld. Dit is een leertraject van negen samenkomsten, waarin we leren hoe we meer verbinding tot stand brengen in de eigen buurt. We gaan hierbij in op de eigen buurt en de rol als buurtverbinder/gangmaker. Wil je dit ook, maar ben je (nog) geen gangmaker, check deze link en/of neem contact op. 

Wanneer en wat houdt het in?

Elke maand staan we stil bij een thema dat jou als gangmaker verder helpt. Het programma behelst o.a. de ABCD (= Asset Based Community Development) principes van community building, jouw droom voor de buurt, de BRUISmethode, de cultuur van de buurt en meer. Het zal jou als gangmaker meer handvatten geven om een daadwerkelijke cultuuromslag te brengen in de eigen buurt en wijk.

Dit seizoen bieden we twee mogelijkheden om mee te doen: één groep overdag en één groep ’s avonds. De avondgroep komt elke tweede dinsdag van de maand samen, startend op 14 november. Voor de overdaggroep doen we een peiling onder geïnteresseerden welk moment het beste uitkomt.

Start avondgroep 14 november 2023. De overdaggroep begint ook in dit week.

Het leertraject voor gangmakers start dinsdagavond 14 november (de overdaggroep op een andere dag), optioneel met eten. Lijkt het je mooi om met een groep aan de slag te gaan, mail dan naar ariejan@goudabruist.nl. 12 oktober is er een speciale en open masterclass Community Building met ABCD. De Masterclass is 's middags voor beroepskrachten en wijkteams en 's avonds voor gangmakers. Tevens kun je proeven of het leertraject iets voor je is. Tijdens deze avond zullen we ook meer uitleg geven over het leertraject 2023-2024 en kun je al je vragen stellen.


Programma Avondgroep
We starten optioneel met een maaltijd om 18.30. Het programma start om 19.30 en eindigt om 21.00. De deelname is gratis, maar we vragen wel commitment. Een keertje missen kan gebeuren. De locatie zal iedere keer verschillen. Op deze manier laten we Gouda zien. Qua voorbereiding kost het ongeveer 2uur per bijeenkomst.

Data: 12/10 (masterclass), 14/11, 12/12, 9/1, 13/2, 12/3, 9/4, 14/5, 11/6, (9/7)

Programma Overdaggroep
Deze groep start óf om 10.00 en eindigt met een lunch óf start met een lunch en eindigt om 14.30. We denken aan de maandag of donderdag. Ben je geïnteresseerd om mee te doen, geef dan door wanneer dit voor jou uitkomt via het formulier liefenleedgouda.nl/leertraject.

Beperkt plaats
Om iedereen goed aandacht te kunnen geven, hebben we ervoor gekozen met maximaal twaalf gangmakers aan de slag te gaan. Wil je het niet missen, meld je dan snel aan.


Heleen en Arie Jan
Het traject buurtverbinders wordt gevormd en begeleid door Heleen van Praag en Arie Jan van de Wetering, beide ervaren in het begeleiden van groepen en aanleren van community principes. Zij zien er vooral naar uit om samen te groeien zodat we een positieve cultuuromslag gaan zien in Gouda. Want samen maken we de stad!

Aanmelden voor het Buurtverbinders Traject kan door een mail te sturen naar ariejan@goudabruist.nl.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: