Activiteit

Dansend door Europa (en daarbuiten) - cursus van 8 lessen

donderdag 2 februari 2023 , 20:00 - 21:30 uur

Arja neemt u al dansend mee op reis door de genoteerde geschiedenis van de Werelddans in en buiten Europa. U voelt, ziet en hoort de stijlverschillen tussen de verschillende culturen, streken en dansstijlen.

Wat aan bod komt? (Zoveel mogelijk) Oorsponkelijke dansen en dansen in choreografie, uit de Middeleeuwen tot en met dansen die vers op choreografie zijn gezet, dansen uit landen en streken als Scandinavië, de Balkan, Israël, Nederland, Griekenland en Macedonië, Baskenland en Engeland, de overige Europese streken en ook wel (net of ver) daarbuiten, overeenkomsten en verschillen tussen de vele landen en hun dansculturen. En natuurlijk oefent u de rijke variatie aan danspassen die de Werelddans rijk is.

Elke les leert u 2 tot 4 dansen uit een bepaalde regio en dansstijlen met de bijbehorende achtergrond-informatie. In de lessen erna herhalen we ook een aantal dansen die we aangeleerd hebben.

Deze cursus is geschikt voor beginnende dansers, maar ook voor mensen met meer danservaring.

De Corona-maatregelen die door het Dansoverleg op basis van het advies van het RIVM worden aanbevolen, worden toegepast.

Vanaf donderdag 2 februari 2023 beslaat de cursus 8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:00 

Extra kosten: € 5,00 voor een boekje met achtergrondinformatie, (contant en gepast) aan de docent te betalen.

Aanmelden via www.volksuniversiteitgouda.nl 

Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
omschrijving doelgroep Heb je interesse in de folklore rondom dans in en buiten Europa en geen zin om daarvoor een wereldreis te moeten maken? Kom dan meedansen in deze 8 weekse cursus.
Illustration
 
Deel dit: