Activiteit

Webinar Kind en Media

donderdag 8 december 2022 , 20:00 - 21:30 uur
Illustration

Beeldschermgebruik door kinderen. Daar kun je je wel eens zorgen over maken. Tijdens deze avond bespreken we de voor- en nadelen van het gebruik van beeldschermen en online media door kinderen. Je krijgt tips hoe je je kind mediawijs opvoedt.

Voor wie
Ouders van kinderen van 4 tot en met 8 jaar en 9 tot en met 12 jaar.

Inhoud
Wat doet je kind op de computer? Is je kind online wel veilig? Hoe lang mogen kinderen eigenlijk spelen op hun telefoon of tablet? Wat past bij de leeftijd?

Veel ouders zijn bezorgd over het gebruik van beeldschermen en online media door hun kinderen. Ze ervaren dat het opvoeden hierdoor moeilijker is geworden. Kinderen houden namelijk van experimenteren en maken creatief gebruik van alle mogelijkheden die er zijn. Meestal weten kinderen veel meer over online spelletjes en social media dan de ouders. Voor hen is het gebruik van beeldschermen, telefoons en tablets heel gewoon. Bovendien is meedoen met de groep erg belangrijk.

Tijdens deze avond bespreken we de volgende onderwerpen:

  • Ontwikkeling van het brein door (digitale) media.
  • Wat leren kinderen van online bezig zijn?
  • Hoe gebruiken kinderen online media?
  • Hoe lang 'mogen' ze nou achter een scherm zitten: inzichten en onderzoeken.
  • Hoe thuis aan de slag met je kind en nieuwe media: tips en tricks.

Er worden twee aparte webinars gegeven: één voor ouders van kinderen van 4 t/m 8 jaar en één voor ouders van kinderen van 9 t/m 12 jaar. De webinars worden verzorgd door een mediacoach van de Bibliotheek de Groene Venen en een medewerker van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Kosten toelichting
€5,-
Doelgroep
Alle volwassenen
Thema Opvoeding
Deel dit: