Activiteit

Feldenkrais-lessen: Behoud, herstel en verruim je bewegingsvrijheid!

elke Maandag , 9:30 - 10:30 uur
Illustration

Ook start om 11.00 uur.

Er start een nieuwe serie lessen 'Bewust worden door bewegen' op basis van de Feldenkrais-methode. Feldenkrais is DE manier om je bewegingsvrijheid te behouden, te herstellen en te verruimen.

Waar je blij van gaat worden:

* meer soepelheid
* meer stabiliteit
* meer ruimte voor je adem én voor je zintuigen - het kan zomaar zijn, dat je beter gaat zien of horen ...
* meer lichaamsbewustzijn - dus meer zicht op wat je wel en niet kunt
* meer ontspanning
* een beter humeur

Dat zijn de vruchten van een betere coördinatie. Een verfijndere afstemming tussen alle onderdelen die bij het bewegen betrokken zijn zorgt voor minder over- en onderbelasting van de afzonderlijke delen. Het samenspel wordt effectiever, economischer en daarmee lichter en zelfs eleganter.

Feldenkrais is een zgn. body-mindbenadering: het gaat altijd zowel over je lichaam als over je brein. De effecten reiken dus verder dan alleen je fysieke manier van bewegen, Je kunt je zekerder gaan voelen, spontaner worden en het leven van alledag lichter gaan opvatten.

Wat je gaat doen:

* je gaat langzaam een reeks bewegingen uitvoeren, meetal liggend op de grond - je spieren gaan direct al meer ontspannen en je brein is ontvankelijker voor nieuwe informatie.

* je oriënteert je op het hele samenstel van je botten en je gaat waarnemen HOE je doet wat je doet - je gaat merken welke invloed bewegen van een deel heeft opbewegen van het geheel. Hierdoor ga je meer gebruik maken van je skelet, je steunende structuur. De grotere botten en spieren zijn voor het zwaardere werk en de kleinere voor het lichtere werk.

* je intentie is uitdrukkelijk om je niet in te spannen en alleen te doen wat aangenaam voelt - je blijft binnen je comfortzone, waardoor je je brein ertoe aanzet om de voor jou gemakkelijkste weg te zoeken.

* je gebruikt je aandacht - hierdoor gaan beperkende patronen vervagen en verschuiven. Er komt ruimte voor niet-belastende manieren.

De lessen helpen je om gebruik te maken van je ingebouwde intelligentie en vermogen om te leren. Je manier van bewegen wordt natuurlijker. Dat is energiezuiniger, omdat er minder verlies is door onnodige wrijving. Dat voelt lichter en prettiger aan.

Op deze manier kun je gemakkelijker in het leven staan en duurzamer met jezelf omgaan. Je kunt bestaande ongemakken verzachten of verhelpen en nieuwe voorkomen. Op deze manier kun je dus zelfs zorgkosten besparen.

Spreekt dit je aan, voel je dan welkom in deze lessen!

 

Kosten toelichting
Je investeert in je gezondheid: per les-in-serie € 15,00, per losse les € 18,00
Doelgroep
Alle volwassenen

Gestart op ma 9 januari 2023. Eindigt ma 27 maart 2023
Deel dit: