Activiteit

Swim to Fight Cancer Gouda

zondag 2 juli 2023 , 12:30 - 19:30 uur
Illustration

Op 2 juli wordt de eerste editie van Swim to Fight Cancer Gouda georganiseerd in de historische Goudse Museumhaven. Swim to Fight Cancer is een evenement van Stichting Fight Cancer. De Goudse editie wordt georganiseerd door de lokale afdeling bestaande uit een kernteam van 8 personen en een grote groep vrijwilligers. Samen met het KWF zet Stichting Fight Cancer zich in voor het verbeteren van de zorg aan kankerpatiënten in Nederland. In tegenstelling tot het KWF, richt Stichting Fight Cancer zich op een jonger publiek, om zo ook jongeren te betrekken bij (de toekomst van) kankerzorg en kankeronderzoek in Nederland.
 
Ons doel, dit eerste jaar, is om ten minste 100 zwemmers het water in te krijgen, die zich allemaal inzetten om sponsorgeld te verzamelen voor hun prachtige prestatie. Het geld dat door de deelnemers wordt opgehaald, wordt één-op-één besteed aan kankeronderzoek. De lokale afdeling van Swim to Fight Cancer is bovendien in gesprek met het Groene Hart Ziekenhuis: wij willen dat een substantieel deel van het sponsorgeld direct ten goede komt aan de verbetering van de zorg voor kankerpatiënten in Gouda en omstreken. Momenteel zijn er al bijna 50 inschrijvingen en is er al ruim 14.000 euro aan donatiegeld binnen.

Voor de jeugd van 10 tot en met 16 jaar is er een mooi ovaaltje van 250 meter in de historische Museumhaven. Voor de wat oudere jeugd en minder ervaren zwemmers lijkt de "Ik Geef Gouda Door 751 meter" een mooie afstand. Voor de echte bikkels is er tot slot een tocht over 2 kilometer mogelijk. Na afloop is er een gezellig pasta party, bij mooi weer is deze op het gezellige terras van het IJsselhuis Museumhavencafé. Ook zullen er muzikale omlijsting en kraampjes zijn en zal er een demo synchroonzwemmen plaatsvinden op 2 juli.

Wist je dat Swim to Fight Cancer sinds 2014 al 30 keer georganiseerd is? En wist je dat er dit jaar tot nu toe al 2,2 miljoen euro opgehaald is voor kankeronderzoek? Dat gebeurde tijdens 12 swims, van Breukelen tot Middelburg. 🩳🩱

Dit jaar is Gouda dus ook aan de beurt! 💪🏻 Zie Love life. Fight cancer. : Over Swim to Fight Cancer voor meer informatie. Benieuwd hoe een Swim to Fight Cancer eraan toe gaat? Bekijk als opwarmertje eens een aftermovie van een swim in een andere stad. Je vindt de aftermovies via de link in onze bio! 👩‍💻 Krijgen jullie er al zin in?!

Locatie
Buurtje bij 't Lichtpunt of Garenspinnerij + IJsselhuis Museumhavencafé, Buurtje 2/Turfsingel 34 + Schielands Hoge Zeedijk 1
Kosten toelichting
jeugdtarief 10 euro. overige tarieven hoger
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
omschrijving doelgroep alle sportievelingen én Gouwenaars/regiogenoten met een groot hart voor anderen die hun gezondheid willen inzetten om nog meer kankeronderzoeken mogelijk te maken.
Documenten


Maximum aantal deelnemers: 200

Meld je aan
Deel dit: