Activiteit

Lezing Antroposofie en persoonlijke groei door Hans Notenboom

dinsdag 28 maart 2023 , 20:00 - 22:30 uur
Illustration

In deze bijzondere lezing krijg je een inspirerende uitleg over Rudolf Steiner's leer, bekend onder de naam Antroposofie. De nadruk ligt op de vraag: hoe kan Antroposofie persoonlijke groei bevorderen?

Onze spreker deze avond is Hans Notenboom. Hij is ruim 30 jaar actief bezig met deze leer, heeft talloze boeken op dit gebied bestudeerd en diverse studies gevolgd. Als beleidsadviseur in grote organisaties heeft hij de zienswijze vertaald in bestuur en dagelijkse bedrijfsvoering. Als geen ander is hij dus in staat om het toegankelijk te maken voor een breed publiek en de praktische waarde aan te tonen.

Wat is Antroposofie?

Antroposofie is gebaseerd op de overtuiging dat de mens een drievoudig wezen is van lichaam, ziel en geest. Volgens Steiner is persoonlijke groei en zelfontwikkeling het resultaat van een bewuste en doelgerichte inspanning om deze drie aspecten van onszelf in harmonie te brengen.

Antroposofie biedt allerlei methoden en inzichten die uitermate praktisch kunnen worden toegepast. Vooral het deel dat er op gericht is om ons bewustzijn te verdiepen, onze emotionele en spirituele intelligentie te verbeteren en onze persoonlijke groei te bevorderen. Het belang van het onderzoeken van de eigen innerlijke wereld wordt sterk benadrukt. Dat geldt ook voor het ontwikkelen van spiritueel bewustzijn en het daar vanuit inzetten van creatieve krachten om veranderingen in onszelf en de wereld om ons heen aan te brengen. 

Antroposofie kun je dus zien als een levensfilosofie die ons uitdaagt om ons bewustzijn te verhogen en onze volle potentie als mens te realiseren.

Hans Notenboom zal je laten ontdekken hoe deze filosofie jou kan helpen om jezelf beter te begrijpen en te groeien. Het biedt inzichten en tools om jouw zelfontwikkeling en persoonlijke groei op een dieper niveau te stimuleren. Dat heeft meteen impact op de kwaliteit van je relaties, carrière en levensvreugde. Je bent van harte welkom om dit te komen (her-)ontdekken.

 

Boek je tickets à € 20,00

Locatie
De Balzaal
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: