Activiteit

Boekfietstraining

donderdag 30 maart 2023 , 14:00 - 17:00 uur
Illustration

Houd je van voorlezen? Vind jij het leuk om op een creatieve manier lees- en taalplezier te stimuleren bij kinderen en hun ouders/opvoeders? Wil je graag mensen met elkaar verbinden door voor te lezen? Word dan vrijwilliger bij de Boekfiets en kom ons enthousiaste team versterken!

De Boekfiets is een herkenbare bakfiets die is uitgerust met een complete inventaris van boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen en een geluidsinstallatie. Onze voorleesvrijwilligers ('Boekfietsers') rijden met de Boekfiets wekelijks uit naar scholen, peuterspeelzalen, kinderopvangcentra, wijkcentra, bibliotheken, speeltuinen en parken waar zij binnen en buiten voorlezen bij De Boekfiets. Naast vaste locaties waar De Boekfiets op reguliere basis langskomt, maakt de Boekfiets op verzoek ook ritjes naar niet reguliere locaties of evenementen.

De Boekfietsers lezen voor met behulp van een vertelkastje en doen taalspelletjes met kinderen én ouders. Zo brengen we het (voor)leesplezier letterlijk naar kinderen en ouders toe. Boekfietsers bepalen zelf hoe vaak ze een ritje op de boekfiets doen!

Lijkt het jou ook leuk om 1 tot 4 keer per maand een keer op pad te gaan met de Boekfiets en kinderen (voor)leesplezier te brengen? Er zijn nog enkele plekjes vrij voor de trainingsmiddag!

Voor aanmelden of vragen kan je contact opnemen met Eefke Verheul; eefke.verheul@bsgouda.nl

Locatie
Brede School Gouda
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
-
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
omschrijving doelgroep 
De kinderen die naar de Boekfietser zijn zeer divers. Diversiteit is iets wat we ook willen uitstralen met ons Boekfietsteam, iedereen is daarom van harte welkom!
Documenten
Deel dit: