Activiteit

Cursus mindful omgaan met verlies: 6 maandagavonden

maandag 20 maart 2023 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

Hoe kan mindfulness je ondersteunen als je rouwt om het verlies van je dierbare? Emoties als verdriet, boosheid, angst, radeloosheid etc. komen langs en kunnen ons volledig in hun greep hebben. 

Mindfulness leert ons op een andere manier dan wij meestal gewend zijn met emoties en gevoelens om te gaan. We leren om op een zachtmoedige manier contact te maken met onze emoties en gevoelens, ze er te laten zijn en ze ruimte te geven. Alle oefeningen zijn vooral ervaringsgericht en u zult ervaren wat een aandachtgerichte meditatie voor u kan betekenen in tijden van rouw. Belangrijk is dat u niet alleen tijdens de training oefent, maar ook thuis. Door regelmatig oefenen ontdekt u de kracht van deze training, die u in moeilijke tijden tot grote steun kan zijn. De groepsgrootte bestaan uit minimaal 6 personen en maximaal 12. Twee weken (uiterlijk een week) voorafgaand aan de training vindt een telefonische intake plaats.

De cursus wordt gegeven door Anneke Hogendoorn die zelf ervaren heeft hoe ondersteunend mindfulness was in de rouwperiode om haar dochter, die op 28-jarige leeftijd aan een ernstige ziekte overleden is.

Locatie
Buurtpunt Zoutman
Kosten toelichting
30 euro voor 6 avonden en 20 euro voor het werkboek
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
lotgenoten, nabestaanden, rouwenden
Deel dit:
1 reactie

Anneke Van der Zwaart- de Gast

do 9 maart 2023 19:03
Dag Anneke, wat leuk dat jij deze training doet.
Ik meldt me graag aan. Mijn man Jan is vorig jaar overleden, Blijft heel confronterend en alleen! Dus meldt me hierbij aan! Anneke van der Zwaart-de Gast