Activiteit

Utopia: expositie eindexamenleerlingen Driestarcollege

vr 17 mrt 2023 - wo 5 apr 2023 , 9:00 uur
Illustration

Eindexamenexpositie Havo 5 en Lyceum 6  
Van 17 maart t/m 5 april laten meer dan 50 leerlingen van Havo 5 en Lyceum 6 van het Driestarcollege hun werkstukken aan een groter publiek zien: de eindexamenexpositie in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda. Dit jaar hebben de leerlingen gewerkt met het thema ‘Utopia’. Vanuit dit thema zijn de leerlingen hun eigen zoektocht begonnen naar een verbeelding hiervan. Dit heeft geresulteerd in een grote diversiteit aan invalshoeken, materialen en technieken. De expositie geeft een zeer gevarieerd beeld van de talenten van deze leerlingen.  

Utopia
Het thema utopia is gekozen vanwege de vele mogelijkheden die het woord biedt. Utopie betekent: een ideale wereld die niet bereikt kan worden, een onmogelijke werkelijkheid, een wensdroom. Ook kan een utopie een ideaal aanduiden waarnaar gestreefd wordt, bijvoorbeeld in de politiek of filosofie. Tijdens de Renaissance schreef de Engelse humanist en schrijver Thomas More het boek ‘Utopia’ waarin hij de ideale samenleving beschrijft. Zo hebben leerlingen gezocht naar oplossingen voor wereldproblemen maar zijn ze ook bezig geweest met hun eigen utopia.

Kom kijken
Van 17 maart t/m 5 april kunt u het resultaat van deze zoektocht bewonderen in onze expositieruimte boven bij de foyer.  Neem een kijkje tijdens openingstijden. De toegang is gratis.

Kosten
Gratis

Gestart op vr 17 maart 2023. Beëindigd wo 5 april 2023
Deel dit: