Activiteit

Informatie avond Alpha cursus

maandag 27 maart 2023 , 18:15 - 21:30 uur

Zoek jij naar de zin van het leven en is er voor jou meer tussen hemel en aarde? Zou je je wel eens willen verdiepen in het katholieke geloof? Vind je het daarnaast leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan? Dan is een Alpha cursus iets voor jou!  

Bij Alpha maak je op een ontspannen manier kennis met het katholieke geloof. Elke avond begint met een gezellige maaltijd. Hierna zal een spreker het thema van de avond inleiden. Zij bespreken vragen als: Wie is Jezus? Waarom stierf Hij aan het kruis? Waarom en hoe kun je bidden? Hoe zit het met de Kerk? 

Na de inleiding volgt dan een gesprek in kleinere groepen, onder begeleiding en in een ontspannen sfeer. Tijdens de Alpha cursus ontmoet je verschillende mensen, die elk hun eigen ideeën en vragen hebben. Daar is tijdens de gesprekken alle ruimte voor.  

Ook als je al katholiek bent kunnen we de cursus van harte aanbevelen. Teruggaan naar de basis van het katholieke geloof, nadenken over wat het geloof voor jou betekent in je leven en hierover in gesprek met anderen brengt je dichter bij God.  

Alpha bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten. Het is gratis, leerzaam en ook gewoon leuk! 

Twijfel je of het iets voor je is? Kom dan naar de inleidende avond op 27 maart. Geef je wel even op via de website, dan houden we er rekening mee dat komt en zorgen we dat er een bordje voor je klaarstaat!

https://www.sintjandd.nl/document/aanmelding-alpha/

 Locatie
Victorzaal, Zuidkade 176, Waddinxveen
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: