Activiteit

Expositie Something Wonderful: introduction into space dynamics

wo 31 mei 2023 - zo 25 jun 2023 , 12:00 - 17:00 uur
Illustration

Beeldend kunstenaar Marin de Jong laat in deze tentoonstelling bergen, raketten en de elementen water, vuur en lucht bij elkaar komen  in een totaalpresentatie. Marin de Jong legt op gestyleerde wijze verband tussen de Romantiek en zijn focus op hoge bergen en woeste elementen. En het nu, waarin een economisch verkenning van de ruimte plaatsvindt. In ‘Something Wonderful’ omarmt Marin de Jong de traditie van de romantiek, door het tonen van fantastische werken over vooruitgang en avontuur. Tegelijkertijd levert hij kritiek op de, in zijn ogen, naïeve hang naar authenticiteit. Immers, onze gang naar het onbekende, naar de final frontiers, resulteert in een commerciële infrastructuur uitgerold voor de massa.

Over de tentoonstelling Something Wonderful
“Ik sta aan de voet en staar naar de top. Daar, daar is een plek en een moment waarop ik alles kan overzien. Grenzen zullen verdwijnen, een nieuwe horizon zal zich ontvouwen. De menselijke verbeeldingskracht overwint, chaos en twijfel verdwijnen als sneeuw voor de zon. En verder…verder komt alles en niets samen en het zal prachtig zijn.”

Opening tentoonstelling: zaterdag 3 juni om 15.00 uur. Inloop is vanaf 14.00 uur.

Over Marin de Jong
Marin de Jong studeerde aan de Willem de Kooning Academie en werkt vanuit zijn Rotterdamse atelier. Hij is een multi-disciplinaire kunstenaar, met een focus op schilderen. Aandacht voor het maakproces is voor Marin in al zijn werk belangrijk. Hij laat zich daarom inspireren door makers en culturen waarin duurzame waardecreatie hoog in het vaandel staat. In recente jaren reflecteert Marin in zijn werk op de Romantische aspecten in de hedendaagse samenleving, en uit hij kritiek op de commercialisering van de kunst. 

Locatie
De Firma | kunstcentrum Gouda
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op wo 31 mei 2023. Beëindigd zo 25 juni 2023
Deel dit: