Activiteit

Groene Aandacht - Projectdag Sociaal Tuinieren 30/9

zaterdag 30 september 2023 , 9:30 - 16:00 uur
Illustration

Sociaal Tuinieren houdt in dat vrijwilligers verwaarloosde tuintjes van een aantal mensen duurzaam opknappen en onderhouden. Het gaat om mensen met gezondheidsproblemen, zonder sociaal netwerk en weinig financiële middelen. Omdat bewoners moeite kunnen hebben om hun tuin zelf te onderhouden en te vergroenen helpen de vrijwilligers van Sociaal Tuinieren daarbij. Juist deze groep heeft baat bij meer groen en een nette leefomgeving, omdat dit een positief effect heeft op de gezondheid en op de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Bovendien ontstaan er prachtige contacten tussen mensen die elkaar anders nooit zouden ontmoeten.

Stichting Present Gouda opganiseert op zaterdag 30 september in samenwerking met Mozaïek Wonen en de Tuinambassadeurs een 'groene dag'. Er worden 5 voortuinen opgeknapt in de Burgemeester Gaarlandtsingel (Korte Akkeren)

Samen met de bewoners van de betreffende adressen en vrijwilligers gaan we aan de slag om tuinen op te knappen en te vergroenen. Voor materialen wordt gezorgd, tuinhandschoenen mag je meenemen. Een dag vol gezelligheid, groen, tegels wippen, handen uit de mouwen en een gratis lunch!

Groen moet je DOEN!

Wie mee wil helpen als vrijwilliger kan zich aanmelden via : info@presentgouda.nl.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Mirjam Oosterom: 06-23127122

Locatie
Burgemeester Gaarlandtsingel
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 18 jaar

Illustration
 
Deel dit: