Activiteit

EXPO | Maudy Brussel

Op donderdag, vrijdag, zaterdag , 10:00 - 17:00 uur
Illustration

Vloedlijn 

Boek en een kleine expositie

In het boek Vloedlijn vertelt een man, die op zoek is naar een manier hoe om te gaan met ernstig hartfalen zijn persoonlijke verhaal. Hij doet dat in een periode waarin een pandemie losbarst, die het hele land platlegt. De man ontdekt dat zijn situatie niet uniek is. Zijn zoektocht naar een ritme en een manier van leven dat hem goed doet, is feitelijk ingebed in een veel bredere zoektocht. Dit alles in het decor van wind, strand en zee. 

Het is niet moeilijk om je in de schrijver Henk Brussel te herkennen. Hij legt zijn ervaringen en gedachten vast in 14 brieven, die hij schrijft aan zijn nicht Maudy Brussel. Zij is kunstenares en beantwoordt hem met foto’s en schilderijen geïnspireerd door de zee. In haar 14 beelden speelt zij met het begrip tijd in een ruimer perspectief. 

De inzet is dat woord en beeld met elkaar in gesprek zijn, als samen- of tegenspraak, als vraag of antwoord. Vloedlijn is een verhaal over oprapen en laten liggen. Misschien nog wel meer een boek over hervinden van tijd en ritme. En hopelijke is het een inspiratie om zelf te gaan jutten. Laat je verrassen door wat er op je pad komt

In september is er een kleine expositie over Vloedlijn in Stadskant, een creatieve ontmoetingsplek bij het station in Gouda. Maudy laat daar nog meer beelden zien van het project Vloedlijn. Op zoek naar het begrip tijd, speelt ze ook letterlijk met de tijd door verschillende technieken en perspectieven te combineren en te werken in lagen. Denk aan een snelle flits van de camera tegenover het langzame proces van laagjes wolken die geschilderd zijn. Ze experimenteert en geniet ervan. En zo stelt zij vragen over de echte weergave van de werkelijkheid en de werkelijke tijd. 

Voor haar is deze manier van werken de start naar een weg die ze verder wil gaan onderzoeken. Maudy is afgestudeerd ontwikkelingssociologe en heeft fotografie gevolgd op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag.  Schilderen en tekenen doet zij haar hele leven. 

Het boek Vloedlijn, inclusief Kunstkaarten is een limited edition (148 blz. hardcover, gebonden) te verkrijgen voor € 22,50 (excl. Verzendkosten) . 

Locatie
STADSKANT
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op do 7 september 2023. Beëindigd za 30 september 2023
Documenten
Deel dit: