Activiteit

Masterclass ABCD Community Building - voor beroepskrachten en wijkteams

donderdag 12 oktober 2023 , 15:00 - 17:00 uur
Illustration

ABCD (Asset Based Community Development) is dé werkwijze die wereldwijd wordt gezien als voorbeeld voor community building. Het wordt toegepast om gemeenschappen van binnenuit te versterken en te werken aan veerkrachtige wijken en buurten.

'Pressurecooker ABCD'
Een uur lang neemt spreker, trainer en ABCD-auteur Joop Hofman je mee naar alle uithoeken van ABCD. In 60 minuten laat hij zien wat ABCD oplevert in, voor en door gemeenschappen. Waarbij vooral de waarde die een krachtige gemeenschap in zichzelf heeft, aan bod komt. Krachtige gemeenschappen zijn het antwoord op tal van maatschappelijke vraagstukken waar we ons voor gesteld zien. Hoe dat exact zit, hoe werken vanuit ABCD afwijkt van regulier werken, hoe het gemeenschappen versterkt en wat de ABCD-Bullshitbingo is; je leert het in de ABCD-Pressurecooker! 

In het tweede uur gaan we aan de slag met de ABCD-praktijk in Gouda. Waar zien we voorbeelden van gemeenschapskracht? Wat kunnen we hiervan leren voor de Goudse buurtaanpak?

De ABCD werkwijze is speciaal interessant voor iedereen die zich bezighoudt met een wijkgerichte aanpak. Denk aan sociaal beheerders, wijkconsulenten, gebiedsregisseurs, beleidsmakers, sociaal makelaars, leidinggevenden, bestuurders en wijkteams. 

De Masterclass wordt georganiseerd door Gouda Bruist in het kader van het programma Verbinding in de Buurt en het Lief&Leedstraten project. Deelname is gratis en alleen mogelijk voor beroepskrachten en organisaties die werkzaam zijn in Gouda. 

Bekijk het programma

Aanmelden via deze link

Locatie
Steenlandzaal | Chocoladefabriek
Documenten
Deel dit: