Activiteit

Mariavespers - Goudsch Kamerkoor

zaterdag 7 oktober 2023 , 20:15 uur
Illustration

Het Goudsch Kamerkoor is 40 jaar! Dat vieren we met een groots, feestelijk concert. 

We kijken er naar uit om, samen met het orkest Florilegium Musicum en vijf solisten, onder leiding van Mark Lippe, u de beroemde Mariavespers van Claudio Monteverdi te laten horen.

Dit prachtige werk uit 1610 bezingt Maria, de moeder van Jezus en werd gebruikt voor het feest van Maria tenhemelopneming. Overigens werd het in die tijd door zijn omvang nooit in zijn geheel uitgevoerd. De delen met ieder hun eigen karakter konden ook prima los in missen gebruikt worden. Het wordt daarom ook wel gezien als een portfolio van Monteverdi’s vakmanschap waarmee hij naar kerkelijke opdrachten solliciteerde. 

Monteverdi heeft dit werk gecomponeerd voor de kolossale San Marco in Venetië. Wij gaan als Goudsch Kamerkoor dit natuurlijk in de monumentale Sint Janskerk laten horen. 

Kom genieten van de wonderschone muziek van een van de beroemdste componisten op de overgang van Renaissance naar Barok en laat gedurende 2 uur heerlijke klanken over u heen komen.

Wij hebben er zin in en hopen u te zien bij dit bijzondere concert!

zaterdag 7 oktober 2023, 20.15 uur, Sint Janskerk Gouda

Goudsch Kamerkoor staat onder leiding van Mark Lippe. Aan dit concert werken mee: barokorkest Florilegium Musicum, Robert-Jan Agricola, Sara Corbey, Kamila Saul, Mykola Poplavski en Joshua Lau.

Kaart à € 25 / € 20 via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/GKKMariavespers

 

Locatie
Sint Janskerk Gouda
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Documenten
Deel dit: