Activiteit

Boekfietstraining

dinsdag 24 oktober 2023 , 9:30 - 12:00 uur
Illustration

Houd je van voorlezen? Vind jij het leuk om op een creatieve manier lees- en taalplezier te stimuleren bij kinderen en hun ouders/opvoeders? Wil je graag mensen met elkaar verbinden door voor te lezen? Word dan vrijwilliger bij de Boekfiets en kom ons enthousiaste team versterken!

Na deze ochtend ben je instaat om samen met een ervaren Boekfietser op pad te gaan.

De Boekfiets is een herkenbare bakfiets die is uitgerust met een complete inventaris van boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen en een geluidsinstallatie. Onze voorleesvrijwilligers ('Boekfietsers') rijden met de Boekfiets wekelijks uit naar scholen, peuterspeelzalen, kinderopvangcentra, wijkcentra, bibliotheken, speeltuinen en parken waar zij binnen en buiten voorlezen bij De Boekfiets. Naast vaste locaties waar De Boekfiets op reguliere basis langskomt, maakt de Boekfiets op verzoek ook ritjes naar niet reguliere locaties of evenementen. De Boekfietsers lezen voor met behulp van een vertelkastje en doen taalspelletjes met kinderen én ouders. Zo brengen we het (voor)leesplezier letterlijk naar kinderen en ouders toe. Boekfietser bepalen zelf hoe vaak ze een ritje op de boekfiets doen!

Locatie
Kantoor Brede School
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
omschrijving doelgroep 
Iedereen die het leuk vindt om op een creatieve manier lees- en taalplezier te stimuleren bij kinderen en hun ouders/opvoeders is welkom! We zijn op zoek naar voorlezers die graag mensen met elkaar verbinden door voor te lezen.
Documenten
Deel dit: