Activiteit

Fototentoonstelling ‘In Twee Werelden’ op GOUDasfalt

wo 22 nov 2023 - zo 7 jan 2024 , 11:00 - 17:00 uur
Illustration

Tot en met 7 januari 2024 is van woensdag t/m zondag (11:00 - 17:00 u.) op GOUDasfalt de reizende tentoonstelling ‘In Twee Werelden’ te bezoeken, over de Molukse gemeenschap die sinds 1951 in Nederland woont. Entree is gratis. Documentairemaakster Nathalie Toisuta en fotograaf Ed Leatemia maakten aan de hand van zes thema’s een prachtige tentoonstelling over diversiteit, versmelting en toekomst.

In Twee Werelden symboliseert het leven van vele mensen die door dekolonisatie, vluchten of migratie in een ander land en cultuur moeten aarden dan daar waar hun geboortegrond was. Waar liggen dan je roots? En hoe wordt je binnen die mix van culturen een rolmodel dat het leven van de mensen om je heen kan verrijken? Een proces dat vaak generaties duurt en gepaard gaat met veel emoties. In deze tentoonstelling wordt dat prachtig visueel en thematisch verbeeld, onder andere met het vertellen van verhalen.

Molukse gemeenschap
Specifiek gaat het in de tentoonstelling ‘In Twee Werelden’ op GOUDasfalt over de Molukse gemeenschap die sinds 1951 in Nederland woont. Het was de bedoeling dat het tijdelijk zou zijn, maar het werd noodgedwongen permanent. Gouda heeft een band met de Molukse gemeenschap. In 1961 werd er in Moordrecht een wijk gebouwd, waar toen zo’n 1.000 Molukkers kwamen te wonen. Het merendeel daarvan ging naar school of werkte in Gouda.

De curatoren van deze tentoonstelling, documentairemaakster Nathalie Toisuta en fotograaf Ed Leatemia, hebben beiden een deels Molukse achtergrond. Zij hebben aan de hand van zes thema’s een prachtige tentoonstelling gemaakt over diversiteit, versmelting en toekomst.

Gratis entree
De tentoonstelling is van 22 november t/m 7 januari 2024 gratis te bezoeken van woensdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur.
Op de maandag en dinsdag worden groepen en schoolklassen ontvangen. Hiervoor zijn speciale lespakketten gemaakt, voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Locatie
GOUDasfalt
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op wo 22 november 2023. Beëindigd zo 7 januari 2024
Deel dit: