Activiteit

Expositie 'De Firma'

ma 15 jan 2024 - za 2 mrt 2024 , 9:00 - 22:00 uur
Illustration

Van 15 januari t/m 2 maart is het werk te zien van drie Firmanten van kunstcentrum De Firma in onze foyer op de eerste etage. 

Karin Winkel laat in haar werk zien dat textielgebruik en textielgedrag inspirerend voor haar zijn. In haar serie ‘Streekdrachten’ speelt zij met het gegeven dat via kleedgedrag gecommuniceerd wordt tot welke groep mensen behoren of in welke levensfase zij zich bevinden. Zij combineert via kleedgedrag verschillende culturen en laat zo ongewone en verrassende connecties ontstaan. Naast tekenen en schilderen is grafiek steeds vaker haar middel: het herhaaldelijk afdrukken van een (ets)print geeft mogelijkheden om te variëren op eenzelfde thema door toevoeging van losse elementen of verschillende kleuren papier. Zij maakt daarbij gebruik van Tetradruk en Chine collé. Haar lijnvoering heeft een eigen handschrift. Kleur is een belangrijk beeldelement; naast herhaling, stapelingen en cirkels zijn letters en handschrift regelmatig terugkerende elementen.
 
Tineke Radder exposeert een serie werken van papier en papier-maché, waarin ze al zoekend en experimenterend met deze materialen tot de essentie van haar gedachten en onderwerpen komt en die verbeeld. Het mysterie van het zijn, spiritualiteit, zingeving en kwetsbare schoonheid zijn onderwerpen die haar na aan het hart liggen en waar ze haar inspiratie uit haalt. Al zoekend en experimenterend met materialen probeert ze tot de essentie van haar gedachten en onderwerpen te komen en die dan te verbeelden. De zoektocht naar nieuwe antwoorden, materialen en technieken is de kern van haar werk. Zo ontstaat vanuit de ene serie de volgende serie werken. Haar werken nodigen uit tot aanraking. Dat komt door de gelaagdheid en de gebruikte materialen. Er valt veel te raden en je kunt als beschouwer je eigen gedachten laten gaan.

Anita Gaasbeek exposeert een serie schetsen die zij het afgelopen jaar maakte van dansers in actie (tijdens repetities en class bij Scapino Ballet Rotterdam) en musici (tijdens optredens). De uitdaging ligt daarbij voor Anita in het vangen van de spanning van het moment met penseel op papier.
 
Tip! Doe mee met de inspirerende Art Class van Karin Winkel die afsluitend plaatsvindt op 2 maart.

Locatie
Cultuurhuis Garenspinnerij
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op ma 15 januari 2024. Beëindigd za 2 maart 2024
Deel dit: