Activiteit

10 jaar Chocoladefabriek

zaterdag 2 maart 2024 , 14:00 - 17:00 uur
Illustration

In 2024 bestaat de Chocoladefabriek 10 jaar! Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan.

Begane grond

In het grote rode boek kun je aangeven wat je favoriete boek is en waarom. 

Ook kun je foto's uit het verleden van de Chocoladefabriek bekijken! 

In de Jeugdwerkplaats is er van 14.00 uur tot 16.00 uur een Ontmoetingscafé met taalspellen voor volwassenen.

Op de begane grond treedt Mirakel Musicaltheater op en kun je luisteren naar Johan Draait. 

Van 16.30 uur tot 18.00 uur de grote kun-jij-er-chocola-van-maken-quiz! Quizmasters zijn Peterpaul Kloosterman en cabaretier en televisiepresentator Rob Urgert.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping van de Chocoladefabriek bevindt zich de Drukkerswerkplaats. Vaklieden zetten hier op ambachtelijke wijze tekst met behulp van loden letters. Iedere woensdag is deze drukkerij volop in bedrijf. Maar ook op 2 maart kun je hier een kijkje nemen én zelf iets drukken. 

Streekarchief Midden-Holland en bibliotheek Gouda lichten via pallets allerlei boeken uit. Bijvoorbeeld vergeet-me-nietjes: boeken die je de afgelopen 10 jaar misschien over het hoofd gezien hebt maar die zeer de moeite waard zijn. Ook werken we graag met gastcuratoren: Gouwenaars die hun leestips met ons delen. In dit geval is dat Roald van Elswijk, die maar liefst ruim dertig vertalingen heeft van Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl!

Tweede verdieping

Bij Mirakel Musicaltheater kunnen kinderen leren zingen, dansen en toneelspelen! De lessen zijn op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje in de ruimtes. Kinderen kunnen er op 2 maart worden geschminkt.

VRSPACE is de technologiepartner van de Chocoladefabriek Gouda. Op de tweede verdieping kunnen kinderen en volwassenen allerlei games doen. Bekijk de VR-cinema, doe een tablequiz, maak gebruik van een van de gamestations of ga de strijd aan in een racesimulator! 

In de Techniekwerkplaats kunnen kinderen kennis kunnen maken met de mogelijkheden van techniek en technologie. De werkplaats is open op 2 maart rond het thema 'De tijd staat niet stil'. Hiervoor zoeken we oude klokken en horloges die kinderen kunnen gebruiken. Heb je iets met wijzers wat zich hiervoor leent? Laat het weten aan Miranda van Elswijk via m.vanelswijk@bibliotheekgouda.nl 

Locatie
Chocoladefabriek
Deel dit: