Activiteit

Dementie: Dagbesteding & dementie

maandag 13 mei 2024 , 19:15 - 21:15 uur
Illustration

Op zoek naar dagbesteding bij dementie? Kom naar het Alzheimer Café Gouda van deze maand!

Als je op zoek bent naar mogelijkheden voor passende dagbesteding weet je soms niet waar te beginnen. Waar vind je dit en hoe regel je dat? Tijdens het café van 13 mei in Gouda is er een informatiemarkt aanwezig. Hier kun je vrijblijvend kennismaken met de vele verschillende zorgaanbieders.

De avond wordt gestart met een introductie over hoe dit te regelen en wie je hierbij kan helpen. Daarna wordt de informatiemarkt geopend. Zorgboerderijen in de regio, reguliere zorginstellingen en ook individuele dagbestedingen zijn aanwezig om u wegwijs te maken in het diverse aanbod.  


Locatie: Prinsenhof (Anna van Meertenstraat 10)
Tijd: 19.30u - 21.00u (inloop vanaf 19.15u)

Wat is het Alzheimer Café? 

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Hulpverleners en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. 

Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, waarvan Alzheimer de bekendste is. De onderwerpen van het Alzheimer Café betreffen alle vormen van dementie. De gasten ontmoeten elkaar, wisselen hun ervaringen met dementie uit en praten over de mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. 

Hoe ziet het programma eruit? 

Het programma is gevarieerd, maar iedere avond staat er één onderwerp centraal (zie programma). De avond wordt geleid door een ervaren gespreksleider. De bijeenkomst begint met het interviewen van een deskundige over het onderwerp. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen. 

Aanvang 

Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.15 uur. Koffie en thee staan klaar (tegen een kleine bijdrage van €1) vanaf 19.15 uur. 

Locaties

  • Gouda: De Prinsenhof, Anna van Meertenstraat 10
  • Reeuwijk: De Reehorst, locatie De Spil Poelruit 12
  • Bodegraven: Huis van Alles Vromade 1B (ingang: Indoorweg)

Meer informatie 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen met Café coordinator Jaap Feenstra via 06 30 38 26 92 of mail alzheimercafemiddenholland@gmail.com 

Afdeling Midden-Holland organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Locatie
Prinsenhof
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Voor mensen met dementie en hun naasten. Uiteraard zijn andere belangstellenden en professionals ook van harte welkom.
Deel dit: