Activiteit

Groenten fermenteren

donderdag 28 maart 2024 , 10:00 - 12:00 uur
Illustration

Groenten in een pot. Handig, hip en gezond. Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival. Vroeger werd deze techniek vooral gebruikt om producten langer houdbaar te maken, tegenwoordig fermenteert men omdat het hip en gezond is. 
Fermentatie is een proces waarbij voedingsmiddelen door de werking van goede bacteriën, schimmels en gisten op een positieve manier 
veranderen. Het voedingsmiddel is niet alleen langer te bewaren, maar ook lichter verteerbaar en de smaak verandert. Zuurkool is gefermenteerde witte kool, andere bekende gefermenteerde voedingsmiddelen zijn onder andere yoghurt, kaas, bier en sojasaus. 
Fermenteren van groenten kan het hele jaar door, dus niet alleen met kolen in de winter. In elk seizoen kun je fermenteren met de groenten van dat seizoen.
Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van de groentefermentatie helemaal onder de knie. Je leert over twee soorten van fermentatie; droge en natte fermentatie. Na een stukje theorie , ga je zelf aan de slag met een groente van dit seizoen.
Je gaat naar huis met een pot groenten die je thuis rustig verder laat fermenteren tot je het kunt eten. Verder neem je tal van tips mee om thuis ook aan de slag te gaan met het fermenteren van groenten.

Locatie
Hortus Populus - Bodegraven
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
De workshop kost €25,- inclusief een mooie bewaarpot en groenten. Leden van Velt betalen slechts €21,50
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
Omschrijving doelgroep 
Voor iedereen met belangstelling voor gezond en lekker eten, hobby-koks en moestuiniers.
maximum aantal deelnemers
25

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Cora Boer

Meld je aan
Deel dit: