Activiteit

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

zondag 5 mei 2024 , 15:00 - 19:00 uur
Illustration

Zondag 5 mei vieren we onze vrijheid. Maar om ons heen, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen we ondanks onze verschillen vreedzaam samenleven?

Van het verleden en heden naar de toekomst
Op Bevrijdingsdag willen we samen oplopen: geboren Gouwenaars en nieuwkomers, zwart en wit, jong en oud. De wandeling voert ons van de Tweede Wereldoorlog naar de realiteit van vandaag. Om te eindigen in een hoopvolle toekomst. Want samen kunnen we het verschil maken!

Expositie, minimarkt en Vrijheidssoep
Vertrekpunt van de wandeling is het Nelson Mandela Centrum in Vreewijk; een wijk in Gouda waarin straatnamen, plantsoenen, borden en bomen ons herinneren aan oorlog en vrede. Onderweg staan we stil op bijzondere plekken; voor een verhaal, een gedicht, een voordracht of muziek. Onze laatste stop is bij de expositie ‘Wat betekenen mensenrechten voor jou?’ van Amnesty International, afdeling Gouda, in het Nelson Mandela Centrum. Daar is ook een minimarkt van Goudse organisaties die zich inzetten voor vrijheid, vrede en gastvrijheid, en eten we samen Vrijheidssoep met brood.

We wandelen met een gids, in kleine groepjes die vanaf 15.00 uur om het kwartier vertrekken. Onnodig te zeggen dat iedereen daarbij welkom is en dat er geen kosten aan verbonden zijn! Meld je wel snel aan, want vol is vol. Je hoort dan in welke groep je bent ingedeeld, en hoe laat die vertrekt.

Locatie
Nelson Mandela Centrum
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Omschrijving doelgroep 
Ben je slecht ter been of gebruik je een rolstoel/rollator? Houd er dan rekening mee dat de wandeling 3,5 km lang is, ca. 1,5 uur duurt en dwars door de binnenstad voert.
Illustration
 
Deel dit: