Activiteit

Concert Ensemble Piacevole

zaterdag 20 april 2024 , 16:00 - 17:00 uur
Illustration

Ensemble Piacevole zingt muziek voor de paastijd. De artistieke leiding is in handen van Gerben Budding. Dit concert is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas, VIP-kaart of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. 

Heinrich Schütz (1585-1672)
Cantate Domino, SWV 81
Feget den alten Sauerteig aus, SWV 404
Johann Hermann Schein (1586-1630)
Laeta redit Paschae lux
Heinrich Schütz (1585-1672)
Veni sancte Spiritus, SWV 328
Ich bin ein rechter Weinstock, SWV 389
Weib, was weinest du?, SWV 443
Samuel Scheidt (1587-1654)
Bleib bei uns (Geistlicher Konzerten IV, 1640)
Christ lag in Todes Banden

Ensemble Piacevole is een professioneel ensemble, gespecialiseerd in oude vocale muziek uit de 16e en 17e eeuw, met name de Duits-Lutherse kerkmuziek. Het kerkelijk jaar is leidend voor de programmakeuze. Zo programmeert het ensemble concerten rond Paastijd, Advent en Kerst, en besteedt het aandacht aan minder bekende feest- en gedenkdagen. Incidenteel brengt Piacevole niet-religieuze muziek. De artistieke leiding is in handen van Gerben Budding.

Het ensemble bestaat uit acht ervaren en geschoolde koorzangers die zowel in ensembleverband alsook solistisch of in duetvorm optreden. Stichting Ensemble Piacevole is tevens een koepel waar een professioneel kwintet en solisten onder vallen.

Ensemble Piacevole treedt onder andere op in kamermuziekseries, zoals concerten van Stichting Kerkconcerten Delft, de concertserie van Stichting Duyschot Concerten en de zaterdagmiddagserie van de Goudse Sint-Janskerk.

Gerben Budding is hoofdorganist van de Sint-Janskerk te Gouda en stadsorganist van Gouda. Hij is vesperorganist van de Utrechtse Domkerk en dirigent van verschillende koren en ensembles. Regelmatig geeft hij lezingen, workshops en masterclasses over o.a. kerkmuziek.
Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechts Conservatorium, bij onder meer Reitze Smits (orgel, improvisatie), Rob Vermeulen (koordirectie), Mark Lippe en Arnoud Heerings (kerkmuziek). Hij behaalde de diploma’s Bachelor en Master of Music, alsmede het diploma Kerkmusicus I voor orgel en cantoraat. Hij volgde masterclasses en privé-lessen orgel bij o.a. Louis Robilliard (Franck), Martin Haselböck (Bach) en Thierry Escaich (improvisatie). Hij volgde een aantal malen de Kurt Thomascursus voor orkestdirectie. Hij behaalde prijzen op diverse internationale concoursen.

Dit concert is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas, VIP-kaart of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Locatie
Sint-Janskerk
Kosten toelichting
Dit concert is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas, VIP-kaart of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)

Deel dit: